Смекни!
smekni.com

Сутність кредиту і його роль в світовій практиці (стр. 3 из 3)

Цитата: Лише ми «економічі вбивці» змогли створиити першу, посправжньому глобальну імперію в нашому арсеналі багато, прийомів, Найбільш поширеним методом являвся той що ми знаходили країну з великим запасом ресурсів, наприклад нафти і даємо в борг велику суму від імені Всесвітнього Банку, чи однієї з її організацій, насправді гроші ніколи неприходять в цю країну, вони ідуть в нашу велику корпорацію, щоб побудувати інфраструктуру в цій країні, потужні заводи, фабрики, порти, всі вони збагачують, лише декілька багатих дюдей в цій країні, ну і нашу корпорацію. Більшість людей навіть не відчують присутність цих грошей, но ці люди, ціла країна, залишуться з великим боргом, наскільки великим, що вони незможуть його виплатити, і це частина плану, те щоб дана країна залишилась нам вина. Потім ми «економічні вбивці» повертаємось, і кажемо: Ви втратили, кучу грошей, не можете виплатити борг, такщо продавайте

Нафту по дешевим цінам, нашій країні, чи дозвольте нам побудувати військову базу, чи пошліть свої війська на допомогу нашим, куда нибуть в Ірак, чи підтримайте нас в ООН, Приватизуйте ваші електричні компанії, разом з водо-каналізаційною системою, продавайте їх корпораціям США, чи іншим міжнародним корпораціям. І тамим чином існую ціла система. А методи роботи МВФ і Світового Банку дуже прості, вони втягують державу в «боргову яму» і вона така велика що країні ніколи з нею не розплатитися, за тим вони дають в борг ще, щоб отримувати ще більше % . Схема дуже схожа як ФРС контролює державну владу і економіку через вічний борг і %. Так і МВФ, СБ, СБРР, але вже на глобальному рівні. Ціль же одна ввести державу в фінансову залежність, ввести структурні зміни в політиці країни через підкуплену владу в які заключаютсья в наступному:

1)Обезцінення валюти. Коли валюта падають і ціни обусловлені даною валютою, це робить місцеві ресурси доступними для скупли лиш за частину їх реальної вартості.

2) Припиняєтсья фінансування певних соціальних програм. Які роблять суспільство більш вразливим для експлуатації

3) Приватизація державних підприємств. Це означає що важливі ланки економіки можуть бути викуплені іноземними корпораціями в цілях отримання прибутку

4) Лібералізація торгівлі (відкриття торгівлі) шляхом усунення будь-яких заборон на міжнародну торгівлю. Це доволяє при необхідності знищити локальну економіку. Це відбувається так що Транс Національні корпорації воозять масово свою продукцію за такими цінами щоб вітчизняні виробники збанкрутували. Це дає можливіть за безцінь скупити їх і монополізувати ринок. Наприклад Ямайца, після прийнятя кредитів і умов Світового Банку, втратила більшість свого національного ринку.