Смекни!
smekni.com

Стан та напрями реалізації продукції (робіт, послуг) (на прикладі ТОВ "Рассвет") (стр. 6 из 6)

Але при цьому дана форма обліку має ряд недоліків:

- багаторазовість записів. Кожна господарська операція, щоб пройти шлях з моменту виписки документа до моменту передачі його од архіву, записується від семи до дев’яти і більше разів до облікових реєстрів. Це призводить до не оправданих витрат праці облікових працівників.

Висновки і пропозиції.

В даній курсовій роботі на тему : "Стан та напрямки реалізації продукції, робіт та послуг" , яка написана на основі фактичних даних ТОВ "Рассвет" Глухівського району, Сумської області, я детально розглянула питання щодо організації бухгалтерського обліку на підприємстві згідно з "Положенням про організацію бухгалтерського обліку і звітності в Україні", П(С)БО 15 "Доходи", передбачені такі групи визнаних доходів.

- Дохід (виручка) від реалізації продукції (робіт, послуг);

- Інші операційні доходи ;

- Фінансові доходи;

- Інші доходи;

Склад доходів, що відносяться до відповідної групи, встановлено П(С)БО 3 "Звіт про фінансові результати".

Я також розглянула організацію первинного, зведеного синтетичного та аналітичного обліку реалізації продукції (робіт, послуг).

Облік на даному підприємстві ведеться згідно плану рахунків, згідно наказу Міністерства Юстиції України від 30 листопада 1999 року.

Первинний облік ведеться на бланках типових форм. Документи заповнюються чітко, розбірливо і вчасно, згідно з документооборотом здаються в бухгалтерію господарства.

На підприємстві використовується меморіально-ордерна форма обліку. А тому з метою вдосконалення обліку реалізації продукції (робіт, послуг) і Б.О. в цілому ми запропонували б замість меморіально-ордерної форми більш прогресивну паперову форму – журнально-ордерну. Основні переваги полягають у слідую чому:

- скорочення кількості записів та полегшення техніки обліку;

- підпорядкування регістрів в цілях обліку та аналізу;

- взаємний контроль записів в облікових регістрах;

- оперативність.

Але основною перевагою журнально-ордерної форми обліку є найбільше наближення порівняно з іншими звітними регістрами до відображення операцій в обліку.

У наш час – час прогресивної комп’ютеризації – підприємство повинно перейти на комп’ютерну форму обліку з використанням таких програмних продуктів, як "1С – Бухгалтерія"; "1С – Підприємство", що значно полегшить роботу бухгалтера і зменшить випадки сплати санкцій і пені за неправильно здійснений облік, дозволить вчасно подавати звітність до певних установ.


Список використаної літератури

1. Закон України від 16.07.99 р. № 996-24 "Про бухгалтерській облік і фінансову звітність в Україні"

2. План рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань, та господарських операцій підприємств і організацій: Затв. Наказом Міністерства фінансів України від 30.11.99 № 291.

3. Інструкція про застосування плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань, та господарських операцій підприємств і організацій: Затв. Наказом Міністерства фінансів України від 30.11.99 № 291.

4. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку № 15 "Дохід".

5. Положення про спрощену форму бухгалтерського обліку суб’єктів малого підприємництва: Затв. Наказом Міністерства фінансів України від 30.09.98 № 196.

6. Про внесення змін до Положення про спрощену форму бухгалтерського обліку суб’єктів малого підприємництва: Затв. Наказом Міністерства фінансів України від 07.12.2000 № 315.

7. Білуха М.Т. Теорія бухгалтерського обліку: Підручник. – К.: 2000

8. Бухгалтерській фінансовий облік: Підручник / за ред. Ф.Ф. Бутинця. – Житомир, 2000.

9. Грабова Н.М. Теорія бухгалтерського обліку: навч. посібник / за ред. М.В. Купельного. – 6-те видання., - К.: 2000.

10. Бухгалтерській облік в сільському господарстві: Навч. посібник для студентів вищих навчальних закладів спец. 7. 050106 "Облік і аудит". За ред. проф. Ф.Ф. Бутинця та доц. М.М. Кощунатрого. – Житомир: ПП. "РУТА", 2003, - 512 с.,

11. Бухгалтерській фінансовий облік. Конспект лекцій: Навч. посібник / За ред. проф. Ф.Ф. Бутинця. – 2-ге видання допов. і перероб. – Житомир: 2003 – 300 с.

12. Бухгалтерській фінансовий облік. Практикум: навч. видання / За ред. проф. Ф.Ф. Бутинця та доц. Л.В. Чижевського – 3-те видання – Житомир: 2001. – 512 с.

13. організація бухгалтерського обліку: Навч. посібник для студентів вищих навчальних закладів спец. 7. 050106 "Облік і аудит". За ред. проф. Ф.Ф. Бутинця . – Житомир: ПП. "РУТА", 2002, - 592 с.,.

14. Огійцук М.Ф. та інші. Бухгалтерській облік на сільськогосподарських підприємствах: Підручник / за ред. проф. М.Ф. Огійчука. – К: Аграрна освіта, 2001.

15. Сонко В.В. Бухгалтерській облік: Навч. посібник. – К.: 2000

16. Ткаченко Н.М. Бухгалтерській фінансовий облік на підприємствах України: Підручник. – 5-те видання, - К.: 2000