Смекни!
smekni.com

Методика укладання рейко-шпальної решітки (стр. 2 из 4)

DESEC TRACKLAYER TL 70 – це універсальна машина для транспортування, підйому й монтажу особливо довгих і важких елементів шляхи й стрілочні переводи. Для роботи машини не потрібно ніякого додаткового піднімального пристрою, вона може працювати під лініями електропередач й у тунелях.

Для доставки машини на місце роботи не потрібно спеціального транспорту, тому що його можна перевозити на залізничній платформі або на трейлері. Установка сама розвантажується із транспортуючої її платформи й завантажується назад, рухаючись у вертикальному й горизонтальному напрямку на гусеницях, закріплених на телескопічних опорах. При транспортуванні опори tracklayer убирається до свого мінімального розміру. Кожна машина виробляється по індивідуальному замовленню клієнта, тому технічні характеристики й параметри машини можуть варіюватися.

Машина пересувається на чотирьох гідравлічно-керованих гусеницях, закріплених на телескопічних опорах, які можуть розсовуватися горизонтально й вертикально. Установка здатна самостійно піднімати, транспортувати, монтувати довгі й важкі елементи залізничної колії й стрілочних переводів. Коли гусениці розташовані в самому широкому положенні.

Завдяки системі рульового керування й рухомим гусеницям, машина може переміщати елементи по напрямку залізничної колії. Елемент може бути переміщений у будь-яку сторону також за допомогою розсування або складання підтримуючих опор. З метою безпеки транспортуючий елемент прикріплюється до днища машини гаками, що перебувають на балці, що може за допомогою гідравліки підніматися й опускатися. Такий твердий захват забезпечує захист від деформації при транспортуванні.

Tracklayer - це універсальна машина, призначена для заміни елементів шляхи й стрілочні переводи, а також для укладання колії. Вона може зняти старий елемент, перенести його до місця вивантаження, наприклад до вагона й підняти його у вагон. Машина може також вивантажити новий елемент, перенести його до потрібного місця шляху й установити.

DESEC TRACKLAYER, що має системі дистанційного радіоуправління, оснащений дизельним двигуном. Всі робочі функції управляються за допомогою гідравліки. Tracklayer може працювати на трьох швидкостях: низької, середньої й високої.

2.1 Система керування

Гідравлічна система має електричне керування. Всі важелі та кнопки управління розміщені на блоці дистанційного радіокерування. Пульт радіокерування оснащений резервною кабельною системою управління. крім цього позаду дизельного двигуна знаходиться ще одна панель керування, на якій розміщені контрольно-вимірювальні прилади двигуна і вимикачі фар. Коли дві машини працюють одночасно в синхронному режимі вони з’єднуються кабелями управління. Оператор може керувати роботою установок одночасно за допомогою дистанційного керування.

Технічна характеристика машини DESEC TRACKLAYER TL 70:

Максимальна вага 36 т;

Максимальна довжина 34 м;

Максимальна ширина 5,5 м;

Висота піднімання 2,85 м;

Висота на ходу 1,6 м;

Сила тяги 140 кН;

Швидкість (макс./робоча) 30/15 м/хв.;

Тип двигуна DeutzBF6M 1013C;

Дизель, водяне охолодження 156кВт/2200 об/хв.;

Вага 52 т;

Ширина 3,46-6,86 м;

Довжина 16,45-25,45 м;

Висота 2,825-5,025 м.


3. Розрахунок механізму вильоту

Розрахуємо механізм вильоту телескопічної стріли колієукладача DESEC TRACKLAYER TL 70. Для цього розглянемо два оптимальних положення при розкладеній стрілі, з урахуванням маси вантажу:

1. Вертикальне – в цьому положенні визначимо реакції, виникаючих від вертикальних шарнірів (роликів), при повздовжньому ухилі колії (рисунок 3.1);

2. Горизонтальне – визначаємо реакції, виникаючих від шарнірів (роликів) в горизонтальній, площині при поперечному ухилі колійної решітки (рисунок 3.4).

Розглянемо перше положення.

Рисунок 3.1 – розрахункова схема

Рисунок 3.2 – Розрахункова схема

Визначимо зусилля Sна штоці гідроциліндра, для цього складемо три рівняння статики (рисунок 3.1).

Складемо рівняння відносно осі Х:

(3.1)

де S – зусилля на штоці, кН;

,
- реакції, виникаючі в шарнірах, кН;

- опір вильоту стріли, кН.

Складемо рівняння відносно осі Y:

(3.2)

де

– вага стріли з урахуванням вантажу, задаємося
=9 кН;

α - кут нахилу колії, α=

кН;

- вертикальні реакції в шарнірах, кН.

Складемо рівняння моментів відносно точки А:

(3.3)

де

(3.4)

(3.5)

(3.6)

де f – коефіцієнт тертя, f = 0,9 кН

.

З рівняння

.

З рівняння

;

;

З рівняння

;

(3.7)

де

- опір вильоту стріли, кН.

(3.8)

де

- горизонтальні зусилля в вертикальних напрямних ролика, кН;

– діаметри вертикального ролика, задаємося
= 70 мм;

d - діаметр цапфи ролика, d = 30 мм;

- коефіцієнт тертя ковзання шарикопідшипників,
=0,02
;

к - коефіцієнт тертя кочення опорного ролика, к= 0,06 см

.

Звідси

Складемо і розрахуємо систему з рівнянь (3.2) і

.

(3.9)

;

кН.

Реакція

направлена в протилежну сторону.

кН,

кН.

По отриманим результатах визначаємо зусилля на штоці

кН.

Розглянемо друге розрахункове положення:

Рисунок 3.3 – Розрахункова схема

Рисунок 3.4 – Розрахункова схема

Складемо три рівняння статики ы визначимо зусилля S2на штоці гідроциліндра в горизонтальній площині (рисунок 3.3).

Складемо рівняння відносно осі Х:

, (3.10)

де S – зусилля на штоці, кН;

,
- реакції, виникаючі від вертикальних складових, кН;