Смекни!
smekni.com

Методика укладання рейко-шпальної решітки (стр. 4 из 4)

- тиск від гусениці об грунт, Н/м;

- поправочний коефіцієнт, що компенсує неточності формули,
.

(4.9)

де

- довжина гусениці,
м;

- ширина гусениці,
=500 мм=0,5 м;

- маса колієукладача,
т;

- маса ланки,
т.

.

.

Звідси сила тяжіння буде рівна:


5. Охорона праці і техніка безпеки при обслуговуванні колієукладальних машин

Колієукладальні машини працюють в умовах проходу поїздів, по ділянках, де виконуються колійні роботи з участю бригад колійних робітників. Для безпечної і продуктивної роботи в цих умовах особливо необхідні знання і точне виконання вимог правил по техніці безпеки.

При роботі на електрифікованих ділянках постійного чи змінного струму, напруга з контактної мережі повинна зніматися на весь період роботи машини, а контактна мережа на місці роботи машини повинна заземлятися.

Під час приведення машини з транспортного положення в робоче і навпаки пропуск поїздів по суміжній колії не допускається. На період пропускання поїздів по суміжному путі робота машини повинна припинятись.

Перед виконання операцій по зарядженню і розрядженню машини, а також перепуском робочих органів машиніст повинен подавати звуковий сигнал.

При роботі машини забороняється знаходитись в зоні рухомих робочих органів, обертаючихся валів приводу, на близькій відстані від рукавів пнемо и гідросистем, ці місця повинні захищатися щитами.

В зв’язку з великою пожежонебезпекою машина забезпечується необхідною кількістю вогнегасників, а також пожежним інвентарем (СНиП – 2.01.02 – 85 та Протипожежні норми). Забороняється на електрифікованих ділянках колії гасіння пожару водою, особливо поблизу контактної мережі.

Під час роботи машини забороняється проводити регулювальні і ремонтні роботи, в тому числі змащування, закріплення різьбових з’єднань, розбору пневматичної, гідравлічної і електросистеми, на що вказують відповідні вказівники. Всі роботи пов’язані з ремонтними роботами виконуються в спецодязі.

Для підтримки необхідної температури та вологості в кабінах керування установлюють системи кондиціонування та опалення, (ДСН 3.3.6042-99)

«Санітарні норми мікроклімату»).

Скло машини повинно бути чистим і забезпечувати хорошу видимість колії, зону роботи і зупинки, для чого машина обладнується склоочисниками. Для захисту персоналу від погодних умов на машині знаходяться спеціальні плащі, сапоги, печатки.

Для роботи в нічний час машина обладнана фарами, а також обладнана підсвічуванням всіх робочих органів, кабіна також освітлюється (СНиП – ІІ - 4–79 «Норм штучного освітлення»).


Список використаної літератури

1. Машины и механизмы для путевого хозяйства. С.А. Соломонов, В.П. Хабаров, - М.: транспорт, 1984. – 440с

2. Путевые машины /С.А. Соломонов, Н.В. Попович, Б.Н. Стефанов, М.Я. Яковлев; под ред. ктн С.А. Соломонова. – 2-е изд., перераб. и доп. – М.: Транспорт, 1985. – 535с

3. Строительные и путевые машины / Н.Г. Домбровский, А.Ф. Игнатьев. – М.: Транспорт, 1967. – 535с