Смекни!
smekni.com

Звіт про навчальну практику на посаді командира відділення (стр. 2 из 8)

Начальник _____________

______________________

______________________

______________________

"___" __________ 200__р.

ЩОДЕННИК

проходження практики курсантом 3-го курсу Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля МВС України

_____________________________________

Найменування заходів термін виконання відмітка про виконання Оцінка Підпис наставника
1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1. Робота з особовим складом Вивчив: Посадові обов'язки командира відділення. Форми і методи виховної та навчальної роботи з особовим складом відділення . Робота ради наставників частини, товариського суду рядового та молодшого начальницького складу, а також інших громадських організацій. Основні вимоги і порядок складання документів: - пояснення ; - рапорт про заохочення (стягнення) пожежного. Організація несення служби: - внутрішнього наряду; - дозорної служби; - постової служби. Провів: Бесіди з особовим складом відділення. Інструктажі.
2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 2. Підготовка особового складу Вивчити: Порядок і організація проведення занять з особовим складом відділення. Порядок підготовки до проведення занять з особовим складом. Провів практичні заняття з особовим складом відділення . Взяв участь у розгляді пожеж, в гасінні яких брав участь караул Ознайомився з організацією роботи ГДЗС в пожежній частині.




3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 3.6 3.7 3.8 3.9 310 311 312 313
3. Пожежна тактика. Вивчив: Порядок залучення сил та засобів на гасіння пожеж. Порядок взаємодії пожежної охорони з іншими службами під час гасіння пожеж, ліквідації аварій та стихійного лиха. Пожежно - технічну характеристику району виїзду підрозділу (об'єкту що охороняється). Оперативно - технічні особливості району обслуговування, водопостачання. Технічна підготовка. Вивчив: Тактико - технічні можливості основних та спеціальних пожежних автомобілів, які є на озброєнні пожежної частини, порядок їх експлуатації та утримання. Засоби зв'язку, які є на озброєнні пожежної частини, порядок експлуатації, порядок ведення радіообміну. Організацію підготовки газодимозахисників в пожежній частині. Технічні характеристики ізолюючих апаратів та пожежно-технічне озброєння ГДЗС частини. Порядок експлуатації та утримання пожежно-технічного обладнання . - перевірив комплектацію пожежно-технічного озброєння пожежних автомобілів згідно з нормами табельної забезпеченості та його справності . - перевірив відповідність строків випробовування Д-60, ДП, ДШ, рятівних мотузок, діелектричних засобів, пожежних поясів з карабінами. Техніка безпеки. Вивчив: Організацію та порядок забезпечення техніки безпеки під час несення служби, проведення занять та виконання бойових дій на пожежі. Ознайомився: З документацією щодо питань техніки безпеки, яка ведеться у пожежній частині. Провів інструктаж особового складу відділення : - з техніки безпеки перед заступанням на чергування; - по наданню першої медичної допомоги потерпілому на пожежі.

Згоден: Заступник начальника _____________________________ звання___________ _________________ підпис ініціали, прізвище Дата

Курсант Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля МВС України_ _______ _________________ підпис ініціали, прізвище Дата

Затверджую

Начальник частини

___________________

___________________

___________________

ЗВІТ

про навчальну практику курсанта - практиканта 3-го курсу Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля МВС України

склав:

курсант - практикант _________________

« » 200 _р.

начальник караулу __________ __________________

Організація індивідуально-виховної роботи з особовим складом пожежної охорони

Індивідуально-виховна робота - це система виховних заходів, які здійснюються з врахуванням особливостей співробітників і спрямовані на формування у них необхідних знань, вміння і навичок, високих моральних, ділових і особистих якостей, таких як:

здібність твердо і неухильно втілювати вимоги законів;

вміння строго берегти державу та службову таємницю;

наполегливість в здоланні труднощів, зв'язаних зі службою;

повага до вибраної професії;

мужність, винахідливість, вміння чітко і рішуче діяти в екстремальних ситуаціях;

здібність об'єктивно і критично оцінювати свою поведінку і результати службової діяльності.

Індивідуально-виховна робота проводиться керівниками всіх рангів і зі всіма співробітниками. Особливу увагу слід звернути на тих підлеглих, які мають дисциплінарні стягнення, низькі результати в роботі, проявляють елементи грубощів, недисциплінованості, створюють своєю поведінкою конфліктні ситуації, негативно реагують на зауваження і критику.

Необхідно пам'ятати, що повсякденної уваги потребують ті співробітники, які відрізняються замкнутістю, скаржаться на стан здоров я, з найменшого приводу вступають в суперечки з товаришами, проявляють невитриманість, зловживання спиртних напоїв, тощо. Особливого піклування вимагають молоді працівники, воїни-інтернаціоналісти, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Рекомендується будувати схему індивідуального впливу на співробітників по лінії їх безпосередньої підлеглості.

Здійснювати керівником індивідуально-виховні заходи повинні бути різнобічними, спрямованими на формування моральних якостей підлеглих, підвищення рівня їх професійної майстерності, вирішення побутових потреб і т. ін.

Для реалізації виховних завдань рекомендується використовувати такі форми індивідуальної роботи:

1. Індивідуальна бесіда.

2. Індивідуальна допомога.

3. Індивідуальне завдання.

4. Критика.

5. Контроль і перевірка виконання.

6. Заслуховування звітів.

7. Відвідування за місцем проживання і бесіди з рідними.

Кожен керівник повинен постійно оцінювати діяльність індивідуально виховної роботи, яку він проводить. З цією метою необхідно вести журнал, в якому вести облік здійснюваних заходів, систематично відмічати зміни в особистості підлеглого і його поведінці.

Ефективність індивідуального виховання багато в чому залежить від особистого прикладу керівника, його бездоганної поведінки на службі і в позаслужбовий час.

При проведенні індивідуально-виховної роботи необхідно максимально використовувати думку і авторитет колективу. Зважений індивідуальний підхід слід поєднувати з колективним впливом, вихованням через колектив. Для цього потрібно використовувати збори і службові наради співробітників, громадські формування .


Організація та порядок забезпечення ТБ під час несення служби, проведенню занять та виконанні бойових дій па пожежі.

Під час несення служби у внутрішньому наряді особовий склад повинен знати і виконувати вимоги дійсних правил. Забороняється в приміщеннях пожежної частини:

встановлювати інвентар і обладнання на площадках і маршах сходових клітин, поблизу спускних стовпів і дверних проходів.

застилати коврами, доріжками і. т. д. Підлогу в караульному приміщенні, учбовому класі, гаражі і на шляхах руху особового складу по сигналу тривоги.

При проведенні навчань із числа офіцерського складу призначаються відповідальний за ТБ. При проведенні занять, особливо біля навчальної вежі викладач повинен особисто перевірити стан спортивного майданчика і вежі, а також справність драбин і мотузок, які використовуються. Перед заняттям подушка обов'язково зкопується. Якщо працюють з висувною драбиною, то біг по ній починається тільки після закріплення фіксаторів за щаблі.

При використанні ДШ обов'язково користуватися страховим приладом. При піднятті по висувній драбині з двох сторін внизу по бокам - два страхувальника.

Забороняється пересувати висувну драбину, коли на ній знаходяться люди. При гасінні пожеж необхідно суворо дотримуватись вимог бойового статуту. При БР не перешкоджати руху транспорту по дорогах. При прокладанні рукавів через дорогу - встановлювати рукавні містки, а також виставляється в цьому місці пост, якщо не прибули працівники ДАІ. Забороняється подавати воду при БР, якщо незакріплені на висоті рукава. Забороняється одягати лямку ствола при роботі на висотах. Забороняється переносити інструмент при БР колючими кінцівками вперед. Забороняється стояти під вантажем. На висотах користуватися страхувальними засобами (за допомогою карабіна і мотузки).

Документація по тб яка ведеться в пожежній частині

1. Трьохступеневий оперативний контроль в ПО МВС України.

2. Журнал щоденного інструктажу особового складу з техніки безпеки.

3. Правила ТБ в пожежній охороні

4. Журнал інструктажу особового складу

5. Журнал інструктажу водіїв по ПДР.


План інструктажу з ТБ перед заступанням на чергування:

1. ТБ при несенні служби

2. ТБ при зборі, виїзді та слідуванні на пожежу

3. ТБ при гасінні пожеж в умовах низьких температур

4. ТБ при роботі на висотах

5. ТБ при проведенні регламентних робіт при ТО-1