Смекни!
smekni.com

Системи технічного документообігу (стр. 2 из 3)

Cadmandu може виводити креслення AutoCAD безпосередньо на плоттер чи у файл через спеціальний модуль, що входить у комплект постачання.

AutoMate надає можливість адаптації свого продукту для задоволення спеціальних потреб користувача. Для ефективної роботи Cadmandu його треба настроїти. Ця особливість має як свої переваги, так і недоліки, і тому до придбання продукту варто обговорити з постачальником (офіційним представником AutoMate) задачі, що будуть розв’язуватися за допомогою Cadmandu.

Захист файлів базується на дев'ятьох пріоритетних рівнях, прив'язаних до функцій меню Cadmandu. Вона також прив'язана до специфіки роботи з інженерною інформацією, точніше з деякою її підмножиною і виконує те, що цією підмножиною обумовлюється.

File Manager 2.27 (Synergis Technologies, Inc.)

File Manager використовує для роботи з даними підхід, заснований на принципі картотеки - інформація про документ представляється у виді "бібліотечної картки" - екранної форми, так само, як і в аналогічному продукті, орієнтованому на роботу в DOS. Для однієї і тієї ж бази даних можна створювати різні картки, так що виведена інформація адаптується дл потреб визначеної групи користувачів. За одним виключенням - ці картки не мають графічних елементів. Концепція Бібліотек і Робочих областей залишилася від версії для DOS. Як додаткову функцію File Manager може використовувати цикл підтвердження внесення змін у креслення. При спробі записати в бібліотеку креслення зі змінами користувач повинний "авторизувати" і підтвердити необхідність заміни старого варіанта креслення на новий. У порівнянні з попередньою версією доданий автоматичний вхід у систему. Модуль перегляду/внесення коментарів використовує переваги Windows GUI, але бібліотечні картки, листинги робочих і бібліотечних областей і широке використання спадаючих меню в головному інтерфейсі документів майже цілком повторюють версію продукту для DOS. Для тих користувачів, що зараз переходять з DOS на Windows, це, може бути, і зручно, але тих, хто довгий час працює в Windows, інтерфейс може розчарувати.

File Manager має трохи "рідних плям", що залишилися в спадщину від версії для DOS . Особливо це стосується інтерфейсу користувача і процедур настроювання. Встановлення бібліотек у File Manager усе ще вимагає завдання командного рядка в DOS і в UNIX незалежно від того, використовуєте ви UNIX чи ні

File Manager може виводити малюнки AutoCAD на плоттер прямо, без завантаження AutoCAD. File Manager має розумна кількість функцій у різних категоріях. Забезпечується однобічна прив'язка до атрибутів файлу малюнка AutoCAD, але вона може використовуватися тільки для редагування атрибутів у карті бібліотеки. File Manager підтримує архівування і відновлення файлів, однак архів повинний бути скопійований з архівного носія цілком в архівний каталог до того, як може бути виконані вибір і відновлення окремих файлів. File Manager, як і деякі інші продукти, не має вбудованого таймера з фіксацією його знвчень в поле бази даних, щоб, наприклад, відслідковувати час створення і редагування кожного документа. File Manager має тільки одне індексоване поле дл сортування і підтримує тільки одну базу даних.

File Manager досить гнучкий продукт, що включає можливість відновлення файлів, многопользовательское внесення коментарів, а також відстеження многопользовательских коментарів на різних шарах. Файли можуть бути перевірені, позначені, скопійовані чи переглянуті іншими користувачами, але вони не можуть затверджуватися більш ніж одним користувачем. Ви можете коментувати креслення AutoCAD, растрові файли форматів TIFF чи RLC. Крім того, File Manager може створювати власні файли у форматі RLC, що будуть виводитися на екран швидше, ніж креслення AutoCAD. File Manager дозволяє також установлювати границі безпеки на дисковому просторі, так что ніяка модифікація файлу неможлива, якщо немає достатнього місця на диску. Варто відзначити, что захист доступу до файлів заснована только на груповому методі.

AM-WorkFlow 3.12 (Cyco International)

З усіх TDM, орієнтованих на Windows і розглянутих у цій статті, AM-WorkFlow легше всего освоїти без попереднього вивчення документації. Напевно тому, що AM-WorkFlow фокусируется тільки на керуванні кресленнями - більш складна документная середовище ускладнило б програму. Відповідно до тверджень Сусо, фірма незабаром планують збільшити кількість типів документів, підтримуваних продуктом.

AM-WorkFlow також має інтерфейс на основі бібліотечної картки. У нього є можливість створення карток в процесі роботи за допомогою простого малювання їх на екрані. Таким чином, немає нічого простішого для адаптації вашого інтерфейсу до бази даних, чим намалювати необхідні екранні форми. AM-WorkFlow поставляється з картками-зразками (шаблонами), що можуть бути адаптовані для відповідності нестаткам самих різних користувачів. Ви можете використовувати ці картки-зразки для створення власного інтерфейсу. Усі стандартні функції, що можуть знадобитися, доступні з титульної картки, розробленої дл архітекторів. Модулі сумісні по інтерфейсі не у всіх випадках, однак у наступних версіях це повиннео бути виправлено.

AM-WorkFlow має мову програмування, відому як BaseLISP для адаптації AM-WorkFlow до AutoCAD і інших зовнішніх програм. BaseLISP сподобатися користувачам AutoLISP, але може виявитися занадто незрозумілим для багатьох адміністраторів, що не працювали з AutoCAD.

Типи полів бази даних AM-WorkFlow досить різноманітні, а гнучкість їх настроюваня дозволяє створювати бази даних, що відповідають практично будь-яким вимогам. AM-WorkFlow може архівувати і створювати резервні копії як ваших файлів, так і бібліотечних файлів AM-WorkFlow. AM-WorkFlow має можливості перегляду малюнків і створення коментарів, що базуються на давно відомих розробках Сусо, утім дотепер цей могутній і популярний продукт є одним із кращих. AM-WorkFlow у даний момент не підтримує ряд форматів файлів, а настроювання на запуск із нього інших програм відбуваються не так гладко, як у ряді інших розглянутих продуктах. Однак AM-WorkFlow дуже зручний, якщо треба працювати в основному з кресленнями AutoCAD і забезпечувати процес проектування. Тісна взаємодія між AM-WorkFlow і AutoCAD роблять зв'язок між вашими кресленнями і AM-WorkFlow дуже могутньої, але зв'язки з Windows набагато слабкіші. Ви можете перетаскувати (drag and drop) файли з вашими кресленнями в креслення AutoCAD як чи блоки Xref, і AM-WorkFlow відстежить нові зв'язки, але такий тип складної інтеграції з починається і закінчується на AutoCAD. База даних AM-WorkFlow написана у форматі, сумісному з dBASE, що буде корисно для генерації ваших повідомлень і аналізу, якщо ви працюєте в dBASE. AM-WorkFlow може виводити малюнки на плоттер прямо. Модулі коментарю/перегляду і створення бланків не є продуктами Windows, а працюють із середовища DOS. Цей недолік Сусо обіцяє усунути в наступній версії. Сусо також обіцяє незабаром додати підтримку більшої кількості форматів файлів, характерних для Windows-додатків.

Варто також додати, що в Сусо є продукт проміжного рівня, відомий как AutoManager Organizer, що має такої ж можливості інтерфейсу і функції, як і AM-WorkFlow. Цей продукт дозволяє поступово й ощадливо пристосуватися до роботи з TDM, і дуже гарний, якщо вам потрібно іспитовий термін дл того, щоб зрозуміти, что, власне, ви хочете від вашого TDM.

RxEDM 1.0 (Rasterex International)

Інтерфейс користувача RxEDM дуже простий і доступний завдяки тому факту, що вам требуетс працювати c трьома модулями (RxIndex, RxHighlight і RxForm), а не в комбінованому інтерфейсі. RxEDM не знаходиться на тім же рівні складності, як деякі інші розглянуті продукти. З іншого боку, він був цілком перероблений і перебудований на інтерфейс Windows, що означає, що він не тягне за собою тяжкої спадщини DOS. Екран допомоги в RxHighlight, наприклад, забезпечує всі гіпертекстові можливості, надані Windows. При роботі в режимі перегляду/коментарю можна використовувати "пташине око", що, звичайно ж, дуже зручно на великих малюнках.

Оскільки цей продукт цілком відійшов від свого DOS-побратима, його інтерфейс і можливості розроблені з урахуванням чекань користувачів Windows. Виглядає він зовсім як програма, написана для Windows, але в дійсності багато стандартних можливостей, наприклад, "drag and drop", відсутні. Що касаетс зв'язків між модулями, що складають RxEDM, те тут немає ніяких несподіваних сюрпризів.

У порівнянні з іншими тестированными продуктами RxEDM відстає в захисті файлів. Можливості перегляду не найдужчі в групі, але більш ніж адекватні у випадку прямої підтримки сканованих файлів. Имеетс безпосередній висновок на печатку векторних і растрових зображень. При необхідності ви можете з RxEDM запустити AutoCAD і будь-які інші програми. Можливості створення коментарів середні, зате кількість і типи файлів, що можуть бути переглянуті, не настільки обмежено, як в інших продуктів. Список підтримуваних файлів великий, і деякі користувачі будуть приємно здивовані тим, що програма працює з файлами MicroStation DGN точно так само, як зі звичайним набором файлів, що відноситься до AutoCAD. Підтримка баз даних у целом середня. У RxHighlight їсти коштовна функція circulation slip, за допомогою якої зображення може циркулювати між усіма, хто над ним працює, для внесення коментарів. Ви можете також використовувати функцію порівняння, щоб визначити розходження двох файлів.