Смекни!
smekni.com

Порядок видачі наряду на роботу (стр. 3 из 3)

У разі необхідності під час проведення роботи здійснювати ба­
лансування обертових механізмів з електроприводом, випробовувати секції електрофільтрів, а також виконувати інші роботи, що потребують багато­ разових пробних вмикань електрообладнання, дозволяється перерви в на­ ряді не оформляти, але кожного разу точно виконувати необхідні технічні заходи щодо вимикання електрообладнання. На період вмикання електрообладнання і його перебування під на­пругою наряд повинен бути у оперативних працівників. Всі ці роботи необхідно проводити під безпосереднім наглядом керів­ника робіт. За його вимогою через начальника зміни електроцеху або на­чальника зміни електростанції (чергового диспетчера теплової мережі) працівники електроцеху повинні розбирати і складати електричну схему, а вмикати і вимикати механізми повинні працівники, які обслуговують ці механізми.

Після закінчення робочого дня місце роботи слід прибирати, а
знаки безпеки, огородження та запірні пристрої залишати на місці. Наряд необхідно здати оперативному працівнику (у теплових мере­жах — допускачу, призначеному згідно з вимогами пункту 5.1.10 цих Пра­вил); необхідність повернення проміжного наряду визначає керівник робіт за загальним нарядом.

Щоденний допуск до роботи повинні оформлювати в таблиці
наряду власними підписами допускач і виконавець робіт. Оформлювати щоденний допуск до робіт, що виконуються за загаль­ними нарядами, не потрібно. Щоденні допуск і закінчення роботи за проміжним нарядом письмо­во не оформляються.

Наступного дня бригада, яка виконує за нарядами припинену
роботу, повинна допускатись до роботи тільки після того, як допускач і виконавець робіт оглянуть робоче місце, проведуть- інструктаж членам бригади і перевірять виконання заходів безпеки.

Закінчення роботи. Приймання робочого місця. Закривання наряду

Після повного закінчення роботи і прибирання робочого місця виконавець робіт повинен вивести бригаду з робочого місця, поставити свій підпис у наряді і здати його керівникові робіт.

Керівник робіт, приймаючи робоче місце від виконавця робіт
після повного закінчення роботи, повинен перевірити обсяг і якість її ви­конання, відсутність сторонніх предметів, належну чистоту робочих місць і після цього поставити свій підпис у рядку "Робота повністю закінчена" наряду, зазначивши дату і час. У разі необхідності замість керівника робіт прийняти робоче місце і поставити підпис у наряді в рядку про повне закінчення робіт може праців­ник, який видавав або продовжував наряд. Відповідальний працівник зі складу оперативних працівників (утеплових мережах — оперативно-виробничих) повинен закривати наряд і зазначати годину і дату його закриття — після особистого огляду робочих місць або огляду підлеглими працівниками, перевірки відсутності на них працівників, сторонніх предметів та після того,як керівник робіт поста­вить свій підпис у рядку "Робота повністю закінчена" наряду.

Обладнання дозволяється вводити в роботу тільки після підпи­
су керівника робіт у рядку наряду про повне закінчення роботи і закриття наряду відповідальним працівником зі складу оперативних працівників, а також після видалення тимчасових огороджень, знаків безпеки, запірних пристроїв і відновлення на місці постійних огороджень.

Наряди, роботи за якими повністю закінчені, повинні зберіга­
тись протягом ЗО діб, а наряди на проведення газонебезпечних робіт
протягом одного року від дня закриття їх.

Робота працівників, які перебувають у відрядженні

Під час проведення ремонтних, налагоджувальних та інших робіт
на одному й тому самому обладнанні або споруді цеху електростанції (дільниці теплової мережі) одночасно кількома організаціями за догово­рами з підприємством керівництво цеху (дільниці)спільно з керівництвом підрядних організацій зобов'язані розробити суміщений графік робіт і спільні заходи щодо безпеки праці, які повинен затвердити керівник елек­тростанції (теплової мережі). Відповідальність за підготовку робочого місця, координацію дій щодо виконання суміщеного графіка робіт і спільних заходів щодо дотримання умов питань безпеки проведення робіт і допуск до робіт відповідно до цих Правил несе керівництво електростанції (теплової мережі).

Під час проведення робіт, зазначених в пункті цих Правил,
головним ремонтним підприємством із залученням субпідрядних органі­зацій відповідальність за виконання спільних заходів щодо безпеки робіт несе головне ремонтне підприємство. Це підприємство спільно з субпідряд­ ними організаціями повинно розроблювати суміщений графік робіт ,який затверджується керівництвом головного ремонтного підприємства.

На виділених для субпідрядних організацій дільницях відповідальність за організацію, виконання заходів безпеки і дотримання їх працівниками несуть субпідрядні організації.