Смекни!
smekni.com

Створення залізниць в Україні (стр. 4 из 4)

Вони відігравали велику роль у сільському господарстві. Для України 90-х років ХХ сторіччя характеризувався пожвавленням як у промисловості, так і в сільському господарстві.ЇЇ безкрайні степи швидко змінювали свій вигляд, будувалися фабрики і заводи, складалися нові промислові райони- Донецький вугільний, Криворізький залізничний і Придніпровський металургійний. У нових умовах не можна було обходитися без такого сучасного і досить розвинутого виду трансорту як залізничний, який знаходиться в найтіснішому зв`язкуз всією економікою країни.

Разом з тим у залізничному будівництві позначилася вже названі вище колоніальні тендеції російської економічної політики. Російський уряд насамперед будував (або сприяв будівництву) ті магістралі, що сполучували українські землі не з українськими містами,а з московським промисловим районом. Будівництво залізниць, крім того, було пов`язане зі стратегічними планами імперії, що часто суперечило економічним потребам України.

У період з 1862-1900 відбувається жваве будівництво залізниць. Залізничні колії зявляються по всій Україні.

Під час Великої Відчизняної війни, Українська залізниция змогла витримати навантаження по обслуговуванню фронту і тилу. Тільки в Південно-західному окрузібуло знищенно 10 тисяч кілометрів залізної колії.Збитки нанесені залізничному транспорту обчислювались в 10 тисяч карбованців.

Незважаючи на складності реформування економіки України, зв`язаного з переходом до ринкового господарства, Південно - Західні залізниці забезпечують роботу залізничного транспорту.