Смекни!
smekni.com

Управління кредитними ризиками комерційного банку (стр. 3 из 5)

15. Юридичні послуги

16. Оплата рахунків за послуги

Послуги корпоративним клієнтам. Сьогодні банк Райффайзен Банк Аваль обслуговує 214 тис. корпоративних клієнтів. Серед організацій, що віддали перевагу нашому банку – «Укрпошта», Державна Митна Служба України, «Укртелеком», «Український мобільний зв’язок», «Кока-Кола Бевериджиз», «Макдональдз Юкрейн ЛТД», «Чорноморський суднобудівний завод», Львівська кондитерська фабрика «Світоч», «Оболонь», Київський колективний завод безалкогольних напоїв «Росинка», «Цептер Інтернешенл Юкрейн», «Жилет Юкрейн», «Ейвон Косметикс».

Для корпоративних клієнтів Райффайзен Банк Аваль пропонує максимально повний перелік банківських послуг, зокрема – розрахунково-касове обслуговування, кредитування з внутрішніх ресурсів банку й у рамках кредитних ліній міжнародних організацій, усі види документарних операцій, депозити, корпоративні та зарплатні платіжні картки, послуги по електронних каналах зв’язку.

VIP-клієнтам банк забезпечує закріплення за ними персональних менеджерів.

Спектр послуг корпоративним клієнтам передбачає:

1. Розрахунково-касове обслуговування

- Відкриття поточних рахунків

- Відкриття поточних рахунків для формування статутного фонду

- Розрахункове обслуговування

- Касове обслуговування

2. Документарні операції

- Банківські гарантії

- Документарне інкасо

- Порука

- Документарні акредитиви

3. Кредитні операції

- Кредити

- Довгострокові кредити

- Технічний кредит

- Автомобілі у кредит

- Міжнародні кредитні лінії

- Овердрафт

- Кредитування сільгоспвиробників

- Лізинг сільгосптехніки

- Сільгосптехніка у розстрочку

- Засоби захисту рослин у кредит

- Сільгосптехніка в кредит

- Кредити для мікробізнесу

4. Продукти для малого та середнього бізнесу

- Експрес-кредит

- Інвестиційний кредит

- Комерційна іпотека

- Кредит на придбання транспортного засобу

- Овердрафт

- Фінансування поповнення оборотних коштів

- Депозитні рахунки

- Депозит «МСБ-Капітал»

- Депозит «МСБ-Лідер»

5. Операції з цінними паперами

6. Консультацiйні послуги

7. Кастодіальні послуги

8. Депозити

9. Платіжні картки

10. Еквайрінг

11. Купівля–продаж валюти

12. Оренда індивідуальних сейфів

13. Продаж майна

14. Грошові перекази «Аваль-Експрес»

15. Юридичні послуги

16. Недержавне пенсійне забезпечення

Послуги банкам. Райффайзен Банк Аваль активно працює на міжбанківському ринку. Банк має кореспондентські рахунки ностро у 24 найбільших банках Європи й Америки і у 13 банках країн СНД і Балтії. Кореспондентську мережу лоро – та ностро-рахунків представлено на сайті банку.

Банкам-партнерам Райффайзен Банк Аваль пропонує понад 300 видів послуг, серед яких ведення рахунків у ВКВ і ОКВ, здійснення платежів, документарні операції, торгове фінансування, операції з платіжними картками, юридичні, консультаційні та інші послуги.

Райффайзен Банк Аваль – високотехнологічний банк. Тому банк пропонує широкий спектр послуг, що скорочують часові витрати клієнтів у управлінні своїм рахунком з використанням сучасних інформаційних каналів.

До послуг електронними каналами належать:

1. Система «Клієнт-Банк»

2. Мобільний банкінг

3. Продаж електронних ваучерів

4. Аваль-пейдж

5. «АвальТелеВойс»

6. Онлайн-заявка на відкриття платіжної картки для приватних осіб

7. Онлайн-виписка по картковому рахунку, блокування / розблокування платіжної картки

8. Виписка по e-mail

9. Поточні рахунки для юридичних осіб

10. Для системних клієнтів

11. WAP-сервер

12. Система централізованого контролю виконання платежів

13. Інтернет-банкінг

14. Оплата комунальних рахунків через інтернет

Стосовно окремих напрямків діяльності банку, то слід зауважити, що Райффайзен Банк Аваль пропонує клієнтам банку повний перелік юридичних послуг в сфері банківської, зовнішньоекономічної діяльності, претензійно-позовної роботи та інших питань юриспруденції. Згідно з напрямками роботи банку юристи проводять кваліфіковані консультації і здійснюють підготовку й оформлення документації за запитом клієнта.

На сьогоднішній день працівниками Юридичного управління банку проводиться робота за наступними напрямками:

1. Консультації у частині розрахунково-касового обслуговування.

2. Юридичне оформлення документарних операцій і ведення міжнародних розрахунків.

3. Ведення неторгових операцій і операцій з використанням пластикових карт.

4. Розробка і підготовка документації для клієнта.

5. Консультації з питань зовнішньоекономічного, комерційного, податкового, корпоративного, фінансового, цивільного, земельного, трудового, авторського права.

6. Підготовка юридичних висновків з питань діючого законодавства, у тому числі міжнародного.

7. Розробка фінансових схем і форм розрахунків по договорах клієнтів.

8. Розробка, оформлення і супровід усіх видів цивільно-правових договорів, у тому числі зовнішньоекономічних.

9. Створення системи захисту клієнтів від неправомірних дій контролюючих органів.

10.Відновлення і приведення у відповідність з вимогами діючого законодавства внутрішньої документації клієнта.

11.Інші юридичні консультації за запитом клієнта.

Райффайзен Банк Аваль активно залучає кошти населення на депозитні та поточні рахунки в національній та іноземній валюті (доларах США і євро).

Загальна сума внесків фізичних осіб у Райффайзен Банку Аваль на сьогоднішній день складає більше 7 млрд. гривень. Таким чином, загальна динаміка приросту залучених від населення коштів Райффайзен Банку Аваль на сьогодні далеко попереду своїх основних конкурентів. Сьогодні банк пропонує своїм клієнтам рахунки до запитання, депозитні рахунки (з виплатою відсотків наприкінці терміну; термінові – із щомісячною виплатою відсотків; накопичувальні – з можливістю поповнення і додатком відсотків до основної суми депозиту), а також пенсійні рахунки для одержання пенсій.

Крім того, надійність банку для клієнтів-вкладників підтверджується тим, що «Райффайзен Банк Аваль» є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб[1]. «Райффайзен Банк Аваль» зареєстрований у Реєстрі банків – учасників Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в 1999 році, про що видано відповідне свідоцтво учасника Фонду №112 від 02.09.1999 р.

З 1999 року Райффайзен Банк Аваль регулярно сплачує усі належні збори до Фонду гарантування, розмір яких встановлено діючим законодавством України. На сьогоднішній день сума відрахувань до Фонду складає 0,25% від суми вкладів фізичних осіб станом на початок півріччя та сплачується банком щоквартально.

Між «Райффайзен Банк Аваль» та Фондом укладено генеральну угоду про співробітництво, згідно з якою Райффайзен Банк Аваль може бути визначений банком-агентом Фонду з виплати відшкодувань за рахунок коштів Фонду вкладникам банків-учасників Фонду, у разі настання недоступності вкладів у банку-учаснику.

Крім того, між Фондом та банком укладено угоду від 5 серпня 2002 року про співробітництво з виплати сум відшкодувань за рахунок коштів Фонду вкладникам КАБ «Слов’янський» та АК АПБ «Україна» за місцем проживання вкладників, шляхом переказу коштів траншами по системі «Аваль-Експрес».

Райффайзен Банк Аваль є одним з лідерів карткового бізнесу України та принциповим членом міжнародних платіжних систем VISA International і MasterCard International з 1996 року, активно співпрацює з банками в сфері емісії й обслуговування платіжних, використовуючи безліч гнучких і ефективних схем.

На сьогодні Райффайзен Банк Аваль виступає спонсором (поручителем) для 18 банків – асоціативних та афіліативних членів міжнародних платіжних систем, має 33 агентські угоди.

В розрізі операцій з цінними паперами банк також виступає лідером. «Райффайзен Банк Аваль» проводить з цінними паперами всі операції, передбачені чинним законодавством України. За дорученням клієнтів банк купує і продає корпоративні облігації, акції, векселі. Банк надає послуги з авалювання, інкасації, доміціляції векселів, а також пропонує схеми оформлення розрахунків за допомогою векселів.

Райффайзен Банк Аваль пропонує корпоративним клієнтам розмістити тимчасово вільні кошти у високоліквідні облігації як з портфелю банку, так і інші, що обертаються на ринку. За дорученням клієнта банк може придбати облігації на будь-які терміни: від декількох днів до термінів понад 1 рік. Доходність по корпоративних облігаціях диференціюється за умовами придбання та термінами їх обігу.

Документарні операції дозволяють вирішити ряд проблем клієнтів банку. Реальністю української економіки через обмежені запаси сировини є, з одного боку, промислова спеціалізація і сектор послуг, що постійно розвивається, а з іншого – відносно вузький внутрішній ринок, що спричиняє залежність від зовнішньої торгівлі. Через зростаючі труднощі із платежами, з якими стикаються країни, збільшується значення забезпечення платежів і нових форм співробітництва.

«Райффайзен Банк Аваль» з 1995 року проводяться операції з надання банківських гарантій, поручительств, акредитивів та інкасо. Особливість роботи банку полягає в індивідуальному підході до кожного клієнта у вирішенні можливих питань і проблем при проведенні як внутрішніх, так і зовнішньоекономічних операцій.

«Райффайзен Банк Аваль» пропонує вирішення проблем за допомогою різних схем розрахунків із застосуванням документарних акредитивів, гарантій та інкасо.

Передумовами успіху при проведенні документарних операцій через «Райффайзен Банк Аваль» є наступні фактори:

1. Високий рівень теоретичної підготовки фахівців – стажування і семінари в Deutsche Bank (Frankfurt am Main), Dresdner Bank (Frankfurt am Main), Commerzbank (Frankfurt am Main), Hypovereins Bank (Vienna), Citibank (New York).

2. Практичний досвід службовців банку в проведенні документарних операцій різного рівня складності (у період з 1995 року по 2002 рік проведено більше 1500 документарних операцій).