Смекни!
smekni.com

Асортимент, споживчі властивості ялинкових прикрас та оцінка ступеня захисту прав споживачів при їх реалізації (стр. 7 из 12)

У всієї новорічної продукції одна особливість - яскравість, нарядність. Усе, що робиться для цього свята, повинне блискати, блищати і переливатися. Це саме той рідкий випадок, коли визначальним фактором покупки стає не ціна, а зовнішній вигляд.

У магазині «Дитячий світ», звичайно, найпоширеніші ялинкові іграшки - скляні. Робити їх почали в 1848 році в Тюрінгії, у містечку Лауша. Спочатку в якості внутрішнього покриття, що відбивається, використовувався шкідливий свинець, але йому швидко знайшли заміну з нітрату срібла. За цією технологією скляні кулі виготовляють дотепер. На Бережанському склопідприємстві іграшки і намисто дотепер видувають вручну вільним або формовим дуттям. І розписують іграшки вручну, як в усім світі. Потім вони попадають на прилавок одного з великих магазинів Києва.

Завозять до нас іграшки дорогі, ошатно і зручно упаковані. Конкурувати з прилеглою Росією або Чехією по цих позиціях важко. А от найпростіші, пам'ятні з дитинства бурульки, шишки, сніжинки, зроблені з дуже товстого скла, з мінімальним розмалюванням дотепер благополучно зберігаються в багатьох родинах і можуть бути використані як зразки для наслідування.

Великі можливості надає поліграфія. Досить розробити цікаві ескізи, розмістити замовлення в гарній друкарні і взяти на себе реалізацію. З обліком того, що собівартість поліграфічної продукції звичайно копійчана, тут можна домогтися дуже високої рентабельності. Російські й українські фірми пропонують великі, якісно виконані на щільному крейдованому папері зірки, сніжинки, фігурки звірушок і казкових персонажів, які потрібно вирізувати і склеїти на зразок макдональдсовського "Хеппі міла". Для дитини під новорічною ялинкою це буде казкова розвага. І для батьків не накладно - велика, яскрава і блискуча іграшка обійдеться в 5-10 грн. У Радянському Союзі типографським способом виготовлялися паперові гірлянди різної довжини. Зараз їх везуть з далекого зарубіжжя. Відтіля ж прибувають найпростіші товари, що гріх вже самим не робити: мішура, серпантин, конфетті, "сніжок", ліхтарики з фольги, шишки, дзвіночки, стрічки й ін. Усе це представлено на полках магазина «Дитячий світ». Вони відносяться до різдвяної символіки і дуже популярні як у нашій країні, так і в західних країнах.

Перед тим, як "гарячі деньки" настануть у торгівлі, спочатку приходиться потрудитися оформлювачам і дизайнерам. У столиці як мінімум 3 фірми займаються світловою рекламою, що змушує блискати й іскритися вітрини магазинів і фасади престижних офісів. Бари, ресторани, дискотеки замовляють спеціальні електрогірлянди-вивески. Не виключається з цього списку і магазин «Дитячий світ».

У магазині «Дитячий світ» також представлені гірлянди. Ринок новорічних електротоварів, як і інші, затоплений низькоякісною китайською продукцією. Пристойні ж гірлянди цивілізованих виробників стоять скажених грошей. Навряд чи складно з наявних матеріалів вітчизняного і білоруського виробництва налагодити виготовлення оригінальних " вогників, що біжать,". Їх роблять на 50-200 ламп, 2-5 тактні, з мелодією або без. Оскільки всі електротовари підлягають обов'язкової сертифікації, навіть найпростіші схеми прийдеться легалізувати через "Укрстандарт". Складностей це викликати не повинно, але часу відняти може багато.

2.3. Порівняльні споживчі тестування ялинкових прикрас вітчизняного та закордонного виробництва

Подарунковий ажіотаж розго­рається тричі на рік: у переддень дня святого Валентина, 8 Берез­ня, але найбільший продаж — пе­ред Новим роком. Ринок ново­річних товарів — святкової атри­бутики і подарунків — існує лише один місяць. У грудні прибутки магазинів за рахунок продажу штучних ялинок, Дідів Морозів (які чомусь більше нагадують Санта-Клаусів), ялинкових при­крас, канцелярських дрібниць, делікатесів, сувенірів і «всілякої всячини», без якої не обходиться жоден Новий рік, збільшуються у кілька разів порівняно з листопа­дом.

За спостереженням директора гіпермаркета «Караван» Віктора Пивовара, лише за перший тиж­день грудня продаж збільшився на 25-30%, а в останній передноворічний тиждень прогнозується зростання обороту магазина до 50-60%. «В останні дні року про­даж зростає на 60-80%», — додає маркетинговий директор бутику «Л'Єскаль» Ірина Філіппова. «У грудні прибутки нашої компанії зростають удесятеро порівняно з іншими місяцями», — зазначає Сергій Хлєбніков, директор кон­церну «ЙоКо», що спеціалізується на постачанні імпортних това­рів, зокрема новорічної атрибу­тики.

Торговельні компанії зазвичай на грудень розробляють окрему стратегію — затверджується но­вий маркетинговий план, пере­глядається асортимент продукції, застосовується особливий мерчандайзинг, наймається додат­ковий персонал (до речі, за да­ними аналітичної компанії Іntеrnаtіоnаl Dаtа, в період свят­кування міленіуму 85% амери­канських компаній розширили штат).

Однак специфіка продажу но­ворічної атрибутики і подарунків робить цей бізнес ризикованим. Особливо, якщо компанія левову частку прибутку отримує саме від передноворічної торгівлі. «На­приклад, цього року сталися деякі збої в роботі банків, що при­звело до проблем з проплатою товарів і, відповідно, — до зриву імпортних поставок. Водночас таку «тимчасову» продукцію, як новорічні подарунки і ялинкові іграшки важливо розмістити на прилавках в термін, оскільки піс­ля свята вони вже нікому не ціка­ві», — говорить Хлєбніков.

Великі витрати пов'язані і з транспортуванням ексклюзив­них, обмежених у кількості това­рів. Магазинам також нерідко до­водиться у великій кількості спи­сувати ялинкові іграшки. В одній торговельній мережі розповіли, як торік викинули велику партію іграшок — вони просто розбили­ся під час транспортування.

Тому фахівці рекомендують зважити всі за і проти, перш ніж розмістити на прилавках ново­річний товар. Особливо важливо чітко передбачити з партнерами терміни поставок товару, при цьому в договорі передбачити можливі форс-мажори. У пошуках заробітку на новоріч­ному ажіотажі торговельні цен­три, супермаркети, бутики дедалі більшу увагу приділяють такому маркетинговому прийому, як упа­ковка сувенірної продукції в ново­річно-різдвяному стилі і форму­вання подарункових наборів. Причому часто завдяки яскравій упаковці деякі торгівці успішно розпродують залежаний товар.

Спеціальні фірмові набори (закуповуються окремо) обов'язково входять до асорти­менту як вузькоспеціалізованих магазинів, так і торговельних цен­трів і супермаркетів. Спектр набо­рів вельми широкий — від косме­тики і парфумерії до гастрономіч­них, алкогольних і кондитерських виробів. Спеціальним різдвяно-новорічним доповненням можуть бути сувеніри — невеликі набори іграшок, маленькі штучні ялинки. Приміром, у бутику «Л'Єскаль» представлені спеціальні самостій­но складені святкові набори, на­приклад, туалетна вода і лосьйон у красивій новорічній упаковці — пакувальному папері, перев'язано­му яскравою стрічкою і прикра­шеному різдвяним сувеніром (ялинкою, дзвониками, фігуркою янголятка чи Діда Мороза). Цікаво, якщо купувати товар, включений у такі набори, окремо — витратиш­ся на ту саму суму, що й купуючи «два в одному». Хоча в інших бутиках зазвичай ціну товару в наборі завищують. У цьому випадку ціно­ву політику «Л'Єскаль» можна по­яснити наявністю ажіотажного попиту на святкові набори.

За останні роки, зазначають продавці, попит на корпоративні новорічні подарунки зріс у кілька разів — практично в кожній фірмі, яка піклується про корпоратив­ний дух і свій імідж, прийнято по­здоровляти працівників і партне­рів. Деякі компанії, що спеціалізуються на сувенірно-подарунко­вій продукції, напередодні ново­річних свят формують навіть спе­ціальні відділи для корпоративних клієнтів. «Перед Новим роком ми додали до своїх послуг таку про­позицію, як корпоративний пода­рунок, і ввели посаду менеджера з корпоративних подарунків, — розповідає менеджер з маркетин­гу і реклами компанії «Аллєн» і магазинів подарунків «Тенденс» Світлана Кравченко. — До функцій менеджера входять фор­мування асортименту, добір скла­дових, вибір упаковки, декору, спілкування з клієнтами». До 70% усього продажу становлять ново­річні подарунки, які пропонує своїм клієнтам компанія «Фудсервіс» від ТМ «Конфаель». Як розпові­дає керівник корпоративного від­ділу компанії Наталія Савченко, відділ працює вже два роки, займа­ється виключно корпоративними подарунками до всіх свят, і не ли­ше календарних. «Цей відділ є од­ним з найприбутковіших, — пояс­нює фахівець, — його товар буде продано майже напевно, тобто наперед. У цьому бізнес-напрямі немає таких ризиків, як у роздріб­ній торгівлі».

Згідно з громадською думкою подарунки мають бути великими, до­рогими або принаймні нетривіальними, таки­ми, що підкреслюють особливу прихильність до того, хто стає щасливим власником практичної і красивої речі. Автоматично це уявлення врахо­вується і при формуванні категорії діло­вих, корпоративних подарунків. Традиційно у переддень Нового року заведено дарувати дорогі подарунки. Хоча, за словами продавців, де­які компанії, на західний манер, обходяться символічними «дрібничками», якими-небудь різдвя­ними сувенірами, про які зазвичай згадують в останній момент. Ви­робники дрібних презентів рremium-сегмента зазвичай пропону­ють ексклюзивні листівки, тижне­вики, ручки, візитниці, паперо­тримачі, брелоки. Попит на такий товар стабільний. Однак експерти стверджують, що останнім часом стало модно робити на Новий рік незвичайні подарунки: національний одяг, екзотичні сувеніри і східна ат­рибутика віднедавна ко­ристуються в Україні ажіотажним по­питом. «У корпо­ративних пода­рунках, щоб уникнути банально­сті, важливо витримати стиль, поєднуючи його з ці­ною», — гово­рить менеджер з реклами і розвитку компанії «Презент” Юрій Кириченко. Заможні корпоративні клієнти дедалі частіше замовляють дуже дорогі ексклюзивні подарунки — з гарантією, що нічого схожого в роздробі не з'явиться. Найбільшим попитом користуються корпоративні подарунки з індивідуальними елементами. У кожному такому виробі завжди присутній атрибут компанії — колір, логотип, символічний предмет.