Смекни!
smekni.com

Технологія організації презентації на основі маркетингових досліджень ринку (стр. 4 из 4)

XY Scatter (Точкові) діаграми широко використовуються в статистиці. Їх гідність в тому, що вони можуть ілюструвати ступінь зв'язності елементів даних (представлених крапками), а також ступінь близькості елементів даних з середнім значенням. На точкових діаграмах відображують зміни даних, що відбуваються за деякий проміжок часу. Це ріднить їх з графіками. У чому ж специфіка використання точкових діаграм? У графіках по осі категорій завжди відкладаються рівні інтервали, тоді як на точкових діаграмах можна представляти дані, для яких інтервали часу мають різну величину. Таке представлення даних наочно продемонструє їх зміни через нерегулярні інтервали. Аналогічне уявлення на графіці дало б неадекватну картину.

Застосування проекційного устаткування надає сильна дія на емоційний настрій аудиторії, допомагаючи доповідачеві швидше добитися розуміння у слухачів. У моменти, що вимагають особливо високої концентрації і швидкої реакції, низка переконливих образів здатна значно допомогти людині: демонстрація складних процесів на великому екрані допомагає глибше зрозуміти природу явища, а показ критичних ситуацій у натуральну величину – оцінити інформацію і ухвалити необхідні рішення.

Висновок по розділу

Презентація маркетингового дослідження базується на матеріалах звіту. Критеріями якості написання звіту є:

Повнота (це критерій, використовуваний для оцінки звіту про дослідження, конкретно відносно того, чи надається в звіт вся інформація, якої потребують читачі, на зрозумілій ним мові. Звіт вважається за повний, якщо вся інформація, якої потребують читачі, представлена в нім на зрозумілій ним мові.);

Точність (це критерій, використовуваний для оцінки звіту про дослідження, конкретно відносно того, логічна і інформаційно чи точна аргументація звіту.);

Ясність (Використовується для оцінки звіту про дослідження, конкретно відносно того, чи точна фразеологія звіту. Ясність досягається як результат чіткого і логічно послідовного мислення, а також точність використовуваних виразів.)

Виразність (Використовується для оцінки того, наскільки живо і безпосередньо написаний звіт. Окрім неодмінної повноти звіту належить бути ще і виразним. Це означає, що укладач звіту повинен личити вибірково до того, що в нього включати. Навіть якщо відповідність матеріалів, що представляються, темі звіту досягнута, його виразність може бути порушена стилем письмового викладу. Писати виразно — означає виражати думку повно і ясно як можна меншою кількістю слів.)

Застосування проекційного устаткування надає сильна дія на емоційний настрій аудиторії, допомагаючи доповідачеві швидше добитися розуміння у слухачів. Слайди мають бути простими, містити мало слів. Мають бути наочними і приділяти на слайд потрібно приблизно по хвилині.


Висновок

Для ефективності ринкової діяльності, ведення цілеспрямованої конкурентної боротьби фірмі необхідні маркетингові дослідження. Вибір методу збору інформації прямо впливає на отриману підсумкову інформацію. Основними видами збору первинної інформації: спостереження, експеримент, імітація і опит. Процес проведення маркетингових досліджень найчастіше складається з п'яти основних етапів. Презентація маркетингового дослідження базується на матеріалах звіту. Критеріями якості написання звіту є: повнота, точність, ясність і виразність Слайди мають бути простими, містити мало слів. Мають бути наочними і приділяти на слайд потрібно приблизно по хвилині. У презентації по суті головне наочність. Досягти її можна за допомогою перетворення текстових результатів у вид діаграми. Діаграма — це графічно представлена залежність однієї величини від іншої. Основними типами діаграм є: Bar (Лінійчаті), Line (Графіки), Pie (Круги), Doughnut (Кільця), Radar (Пелюсткові) і XY Scatter (Точкові)

Список використаної літератури

1. Бурцева Т.А., Сизов Т.А., Цень О.А. Управление маркетингом: Учебное пособие. - М.: Изд-во "Экономистъ", 2005. - 271 с.

2. Ванчикова Е.Н. Маркетинговые исследования: Учебное пособие. - Улан-Удэ: Изд-во ВСГТУ, 2005. - 160 с.

3. Гилберт А. Черчилль. Маркетинговые исследования. — СПб.: Издательство "Питер", 2000. — 752 с.

4. Чикатуева, Л.А. Маркетинг: учеб. пособие / Л.А. Чикатуева, Н.В. Третьякова; под ред. В.П. Федько. – Ростов н/Д: Феникс, 2004. – 413 с.

5. http://www.info-marketing.ru/

6. http://www.marketing.spb.ru/lib-research/writen_report.htm

7. http://www.delight2000.com/succes.html?id_rub=3146&obj=rub

8. http://detc.usu.ru/assets/acomp0021/41.htm

9. http://www.gfk.ru/

10.http://www.kruzhka.ru/