Смекни!
smekni.com

Характеристика та послуги ПриватБанку (стр. 3 из 9)

i.5) Забороняються:

– Майки, топи;

– На одязі – написи, малюнки, стрази;

– Прозора, блискуча, яскрава тканина;

– Декольтовані блузи;

– Носіння чобіт, черевик на робочому місці;

– Масивні, великі прикраси (сережки, браслети, пряжки на ременях і так далі), сережки в носі, губах, бровах і так далі;

– Розтягнуті светри, футболки, ляпанці, спортивний, шкіряний, джинсовий одяг.

i.6) Наші одяг і взуття мають бути чистими і охайними.

1.2.4 Протидія шахрайству

A. Основним документом, що регламентує реалізацію ефективних заходів по запобіганню шахрайству являється "Політика по запобіганню шахрайству"

B. Нетерпиме відношення до шахрайства.

¨ Ми нетерпимі до будь-яких проявів шахрайства і зловживань з боку своїх співробітників незалежно від рангу співробітника і суми заподіяного збитку.

¨ Співробітник банку, викритий в шахрайстві, підлягає звільненню незалежно від суми збитку, факту погашення заподіяного збитку, рівня в ієрархії.

¨ По будь-якому факту шахрайства з боку співробітника ми приймаємо усі можливі заходи по ініціації карного або цивільного переслідування.

¨ Карне і цивільне переслідування ініціюється за наявності формальних можливостей незалежно від витрат на цей процес, а також незалежно від того, чи працює співробітник в банку на даний момент. Питання витрат по переслідуванню і покаранню неохайних співробітників і клієнтів ми розцінюємо як політичне питання формування в Банку атмосфери відповідальності і караності за шахрайство і зловживання, «культури нетерпимості до шахрайства».

¨ Після виголошення судового вироку співробітникові, викритому в шахрайстві, цей факт в обов'язковому порядку доводиться Наказом до усіх співробітників Банку.

¨ Відношення до шахрайства з боку клієнтів Банку аналогічне.

¨ «Тон згори». Топ – менеджмент ясно і недвозначно підкреслює, що усі співробітники зобов'язані діяти у рамках Кодексу корпоративної етики і Політики по запобіганню шахрайству.

¨ Навчання. Тести по курсах «Гаряча лінія: шахрайство» і «Запобігання шахрайству» в СДО «Прометей» є ключовими для усіх співробітників Банку.

C. Канали зв'язку.

o Кожен співробітник Банку може направити конфіденційне повідомлення про підозри в шахрайстві або зловживаннях по «Гарячій лінії: шахрайство». По результативних сигналах передбачена виплата винагороди у розмірі еквіваленту до $ 1 ТОВ. Кожен сигнал є важливим і підлягає обов'язковому аналізу, ретельній перевірці можливих зловживань і вживанню необхідних і адекватних заходів, спрямованих на протидію шахрайству і переслідуванню винних з дотриманням заходів по необхідній конфіденційності.

o Ми розуміємо, що надання інформації по каналу «Гаряча лінія: шахрайство», ні в якому разі не є звинуваченням. Надана нами інформація лише дасть можливість банку виявити додаткову пильність і у разі, якщо факт шахрайства підтвердиться, завчасно прийняти застережливі заходи.

o Інформацію про виявлені «вузькі місця» програмних комплексів, про помилки в технологіях і процесах, про відомі способи обходу нормативів і процедур, які можуть привести до збитків Банку, ми направляємо з Головної сторінки Корпоративного сайту, використовуючи канал «Білі плями».

1.2.5 Правила ділового етикету при візитах в зовнішні організації

¨ При ділових відвідуваннях сторонніх організацій ми пам'ятаємо, що своєю поведінкою, зовнішнім виглядом ми формуємо думку про імідж нашого банку.

¨ Ми пунктуальні і ввічливі з усіма – будь то секретар або керівник.

¨ Якщо в офісі, який ми відвідуємо, вимагається попередня реєстрація, просимо секретаря або іншу відповідальну особу зафіксувати інформацію про Вашу зустріч.

¨ Обов'язково приносимо з собою ручку і блокнот, знаючи, що коли ми просимо дати що-небудь для записів, це може бути розцінено як наш непрофесіоналізм.

¨ Після закінчення зустрічі ми «фіксуємо» домовленості, досягнуті в ході переговорів.

1.2.6 Поведінка під час відряджень

- Перед відрядженням в структурні підрозділи Приватбанку і банків-партнерів ми формулюємо і погоджуємо з керівником чітку мету і очікувані результати відрядження.

- Ми сприймаємо відрядження як обмін досвідом, використовуємо її для поповнення знань, вдосконалення навичок і підвищення ефективності роботи банку в цілому.

- Ми беремо до уваги, що імідж команди (групи) формується на основі думки про усіх її учасників.

- Ми готові здолати внутрішні бар'єри, які можуть перешкоджати встановленню ефективних взаємин і досягненню найкращого результату.

- Ми пам'ятаємо про те, що у «хазяїв» є свої термінові обов'язки, а тому заздалегідь обумовлюємо час для зустрічей, зручний для кожної і сторін.

- Ми не пред'являємо зайвих вимог до умов перебування у відрядженні, свої побажання і зауваження висловлюємо в доброзичливому тоні.

- Ми виявляємо щиру цікавість до думки своїх співрозмовників про положення, що створилося, і виниклі проблеми, уважно вислуховуємо їх, виражаємо солідарність. Ми завжди пам'ятаємо, що «хазяї» краще обізнані про ситуацію, що створилася, і можуть запропонувати найбільш конструктивні ідеї по її дозволу.

- Для підвищення конструктивності спілкування ми уточнюємо терміни надання інформації і виконання завдань.

¨ Ми ставимо питання і відповідаємо на них відповідно до норм тієї культури, яка прийнята в приймаючій організації, шануємо традиції і ділові звичаї партнерів.


1.2.7 Відношення до банківської власності

- Ми дбайливо відносимося до банківської власності і устаткування, не використовуємо їх в особистих цілях.

- Без дозволу колег ми не користуємося їх комп'ютерами, робочими матеріалами і документацією, а при отриманні такого дозволу своєчасно повертаємо.

- Під час роботи дотримуємо порядок на робочому столі, розташовуючи на нім тільки матеріали, необхідні для роботи в даний момент, а також додаткові аксесуари в офісному стилі.

- Ми не розміщуємо на робочому столі і в робочих приміщеннях матеріали з рекламою конкуруючих організацій.

- Завершуючи робочий день, ми наводимо лад на робочому столі, залишаючи на його поверхні тільки необхідні канцтовари.

1.2.8 Поведінка при переході на роботу в іншу організацію

- Ми не використовуємо робочий час і засоби комунікації банку для пошуку потенційних працедавців і переговорів з ними.

- Ми зберігаємо коректне, дружнє відношення до банку при зміні роботи; по можливості продовжуємо співпрацю з банком вже як агенти.

- При переході на інше місце роботи ми строго дотримуємося вимог законодавства про дотримання конфіденційності інформації.

1.3 Порядок професійного розвитку і навчання персоналу

Приватбанк разом з провідними світовими компаніями увійшов до десятки кращих працедавців за підсумками першого в Україні рейтингу репутації «Кращі повчальні компанії».

Як повідомляє в своєму листопадовому випуску український діловий журнал «Навчання персоналу», в цьому дослідженні, партнером якого виступила компанія Deloitte, взяли участь більше ста найбільш авторитетних на ринку HR-експертів, що аналізували процеси навчання в компаніях як складову частину стратегії їх розвитку.

За підсумками підрахунку рейтингових балів, в десятку «орденоносців» навчання, окрім Приватбанку, увійшли «Макдоналдз Україна», «Метро Кеш енд Керрі Україна», «Київстар Дж. Эс. Эм.», «Крафт Фудс Україна» і ще ряд найбільших міжнародних і вітчизняних компаній.

Як відзначають експерти «Навчання персоналу», на сьогоднішній день в Приватбанку діє одна з найбільш ефективних систем навчання і підвищення кваліфікації персоналу. У банці працюють понад 31 тисяча співробітників, з яких щоденне навчання проходять близько 4 тисяч чоловік.

Діє дистанційна система навчання (більше 300 програм і курсів), перший в Україні корпоративний «Пріватуніверситет» (більше 20 програм і тренінгів по управлінських дисциплінах, комунікаціях і продажах послуг), три Повчальні центри бізнесів (цілий ряд програм по навчанню навикам продажів фронт-офісних підрозділів), і програма «ПриватМВА» для вищої і середньої ланки менеджменту банку.

А в 2008 році Пріватуніверситет планує вийти на зовнішній ринок іпредложіть ряд інноваційних програм як фінансовому сектору, так і іншим компаніям України.

1.3.1 ПриватУниверситет – вектор Вашого успіху

ПриватУниверситет – це перший в Україні Корпоративний університет, створений банком в грудні 2003 року. Цього року нам виповниться 5 років – солідний вік для вітчизняного Учбового Центру.

У 2007 році увійти до 10 кращих повчальних компаній України.

А цього року у нас з'явилася нова амбітна мета і, відповідно, місія. Ми хочемо виправдати свою назву – Університет (хоч і корпоративний) – і створити відкриту базу кращих вітчизняних бізнес-технологій для розвитку українського бізнесу.

Така мета з'явилася не просто так. Адже Приватбанк – це єдиний великий банк, що не має іноземних інвестицій, і, при цьому, що є лідером українського ринку. Технології успіху банку – це практики, що розроблені в Україні і повністю відповідають реаліям українського бізнесу і менталітету. Бізнес-тренерами Учбового центру розроблені кейси на основі впроваджених в Приваті технологій, за допомогою яких учасники програм ПриватУниверситета зможуть отримати досвід рішення реальних кейсів з практики банку і проаналізувати власні бізнес-завдання.

А для того, щоб з'явилася можливість реалізувати заявлену місію, в січні 2008 року було прийнято рішення про вихід на зовнішній ринок. ПриватУниверситет готовий ділитися з бізнес-співтовариством накопиченим досвідом і успішними практиками реалізації банківських проектів і проектів компаній-партнерів.

У свою чергу, Приватбанк зацікавлений в поповненні своєї «бази знань» новими технологіями і кейсами з інших галузей бізнесу, акумуляції досвіду інших компаній, що працюють на українському ринку.