Смекни!
smekni.com

Офісна техніка в роботі оператора комп'ютерного набору (стр. 2 из 4)


1.4 Ламінатори і шредери

Ламінування - (з'єднання, склеювання) облагороджування поліграфічного листового видання нанесенням на його поверхню методом розплаву полімеру-термоклею.

Ламінатори - машини для захисту документів від вологи, пилу, масла і від недбалого зберігання шляхом нанесення на поверхню документа захисного покриття (дод. 17). Документ вставляється в машину, де він піддається термообробці, в результаті якої на документ наноситься з двох сторін захисна плівка, або на поверхню документа просто приклеюється липка прозора плівка. Ламінувати доцільно цінні папери, оголошення, обкладинки книг і звітів, меню і багато інших документів.

Знищувачі документів або шредери (дод. 18) призначені для електромеханічного знищення різних документів: паперу, скріпок, дискет, CD/DVD дисків, кредитних і пластикових карт, паспортів і т.д.

Свою назву шредери одержали від англійського слова "shred" - рвати на клаптики, шматувати. Шредери призначені для електромеханічного знищення документів. Лист паперу, проходячи через швидкоообертаючі ножі розташовані усередині шредера, розрізає на дрібні смужки.

Від одержуваних ширини та довжини розрізаємих смуг залежить рівень секретності шредера - чим тонша і коротша смужка, тим вищий рівень секретності, тобто неможливість відновлення знищених документів.

1.5 Новинки офісної техніки

У столітті технологій багато уваги приділяється новинкам, тієї самої техніки. Кожного дня ми можемо почути, що та чи інша фірми випустили новий телефон чи монітор для персонального комп’ютера.

Для інтересу користувачів хочу описати декілька новинок сучасної техніки.

1. Радіотелефон MOTOROLA D212

Має в собі такі функції: конференц-зв'язок, Функція без звуку, переадресація виклику, наявність дзвінка у бази, сигнал, застерігає про розряд батареї, час заряду батареї - 16 годин, 12 мов меню, функцію автовідповідача, звукові підказки, вказівку часу/дати повідомлення, що нагадують повідомлення, стандарт зв'язку DECT, комплектація база/трубка/дод. трубка, радіус дії на місцевості 300 м, в будівлі 50 м, пам'ять телефонних номерів 50, гучний зв'язок (спікерфон),пошук трубки, підсвічування дисплея, поліфонічні мелодії, час роботи: у режимі розмови 10 ч, в режимі очікування 170 ч (дод. 19).

2. Особливості знищувача паперів (шредера) Gladwork VS 11CD Microlux

Універсальна і гармонійна модель максимально наближена по своєму класу до шредерів Європейського виробництва. Поєднання високого ступеня секретності, істотної кількості знищуваних листів, можливості знищення CD/DVD в окремому слоті, низького рівня шуму, зручної висувної корзини і сучасної системи управління робить дану модель одним із самим цікавих варіантів для користувача у відповідному класі шредерів (дод. 20).


Розділ 2. Робота з офісною технікою і її обслуговування

2.1 Програмне забезпечення для обробки сканованої інформації ABBYY FineReader

Система оптичного розпізнавання ABBYY FineReader – це високий рівень точності розпізнавання і збереження оформлення текстів. ABBYY FineReader швидко і точно перекладає паперові документи, PDF-файли і цифрові фотографії документів в редаговані формати. Отримані результати можна редагувати в додатках Microsoft Office, відправляти по електронній пошті або публікувати в Інтернеті.

Можливості ABBYY FineReader:

1. Отримання і обробка зображення

2. Аналіз і розпізнавання

3. Збереження результатів

4. Легкість і зручність використання

5. Мережеві можливості

При розпізнаванні ABBYY FineReader повністю зберігає оформлення документа: ілюстрації, картинки, списки і т.д.

ABBYY FineReader працює зі всіма популярними моделями сканерів і багатофункціональних пристроїв.

Для сканування великої кількості сторінок в програмі передбачений спеціальний режим, що дозволяє працювати як з автоподатчиком сканера, так і без нього.

Широкий вибір графічних форматів.

ABBYY FineReader дозволяє заздалегідь обробити зображення, щоб підвищити якість розпізнавання і спростити подальшу роботу з документом. Програма містить такі опції як: очистити зображення від сміття, усунути перекоси, усунути спотворення рядків, інвертувати зображення, повернути або дзеркально відобразити зображення.

Запустіть FineReader (Пуск/Програми/ABBYY FineReader 7.0) (дод. 21).Перед Вами відкриється Головне вікно програми FineReader (дод. 22)

Натисніть на стрілку праворуч від кнопки «Scan&Read», у локальному меню, що відкрилося, виберіть пункт «Майстер Scan&Read» (дод. 23)

«Майстер Scan&Read» викликає спеціальний режим, при якому користувач можете відсканувати і розпізнати сторінку або відкрити і розпізнати графічне зображення.

Далі слідують вказівкам «Майстра Scan&Read».

Процес введення документів в комп'ютер складається з чотирьох етапів: сканування, розпізнавання, перевірка і збереження результатів розпізнавання (дод. 24).

Результат розпізнавання можна побачити у вікні «Текст». У цьому ж вікні можна перевірити і відредагувати розпізнаний текст. Слідуючи далі вказівкам «Майстра Scan&Read», користувач може або передати розпізнаний текст у вибраний додаток або зберегти його на диск.

Сканування

FineReader працює з сканерами через TWAIN-інтерфейс. Це єдиний міжнародний стандарт, введений в 1992 році для уніфікації взаємодії пристроїв, для введення зображень в комп'ютер (наприклад, сканера) із зовнішніми додатками. При цьому можливо два варіанти взаємодії програми з сканерами через TWAIN-драйвер:

- через інтерфейс FineReader: в цьому випадку для настройки опцій сканування використовується діалогове вікно програми FineReader «Настройки сканера»;

- через інтерфейс TWAIN-драйвера сканера: для настройки опцій сканування використовується діалогове вікно TWAIN-драйвера сканера.

Переваги одного режиму перед іншим

У режимі Використовувати інтерфейс TWAIN-драйвера сканера, як правило, доступна функція попереднього перегляду зображення (preview), що дозволяє точно задати розміри сканованої області, підібрати яскравість, тут же контролюючи результати цих змін. На жаль, діалог TWAIN-драйвера сканера у кожного сканера виглядає по-своєму, в більшості випадків всі написи англійською мовою. Вид цього вікна і сенс опцій описаний в документації, що додається до сканера.

У режимі «Використовувати інтерфейс» FineReader доступні такі опції, як можливість сканування в циклі на сканерах без автоподатчика, збереження опцій сканування в окремий файл Шаблон пакету (*.fbt) і можливість використання цих опцій в інших пакетах.

Користувач може легко перемикатися між цими режимами: на закладці «Сканування/Відкриття» діалогу «Опції» (меню Сервіс>Опції) встановити перемикач в одне з положень: «Використовувати інтерфейс TWAIN-драйвера сканера» або «Використовувати інтерфейс FineReader» (дод. 25).

Розпізнавання

Розпізноване зображення може бути сильно "засмічено", тобто містити багато зайвих крапок, що виникли в результаті сканування документів середньої або поганої якості. Крапки, близько розташовані до контурів букв, можуть негативно позначитися на якості розпізнаного тексту. Щоб зменшити кількість зайвих крапок, можна скористатися опцією «Очистити від сміття». Для цього: у меню «Зображення», виберіть пункт «Очистити зображення від сміття» (дод. 26). Якщо Ви хочете очистити від "сміття" окремий блок, то: у меню «Зображення» виберіть опцію «Очистити блок від сміття» (дод. 26).

Якщо початковий текст був дуже світлим або в початковому тексті використовувався дуже тонкий шрифт, то застосування функції «Очистити зображення» може привести до зникнення крапок, ком або тонких елементів букв, що погіршує якість розпізнавання. Якщо Ви скануєте або відкриваєте "засмічені" зображення, то перед додаванням в пакет таких зображень в групі «Обробка зображень» на закладці «Сканування/Відкриття» (меню Сервіс>Опції) відзначте пункт «Очистити зображення від сміття» (дод. 25).

Інвертувати зображення

Деякі сканери інвертують зображення при скануванні (чорний колір переводять в білий, а білий в чорний). Щоб одержати стандартне представлення документа (чорний шрифт на білому фоні): у меню «Зображення» виберіть пункт «Інвертувати» (дод. 26).

Повернути або дзеркально відобразити зображення

При розпізнаванні зображення повинне мати стандартну орієнтацію: текст повинен читатися зверху вниз, і рядки повинні бути горизонтальними. За умовчанням програма при розпізнаванні визначає і коректує орієнтацію зображення автоматично. Якщо орієнтація зображення була визначена помилково, то на закладці «Сканування/Відкриття» зніміть відмітку з пункту «Визначати орієнтацію сторінки (в процесі розпізнавання)» (дод. 25) і поверніть зображення уручну.

Щоб повернути зображення (дод. 26):

на 90 градусів управо - натисніть кнопку або виберіть в меню «Зображення» пункт «Повернути за годинниковою стрілкою».

на 90 градусів вліво - натисніть кнопку або виберіть в меню «Зображення» пункт «Повернути проти годинникової стрілки».

на 180 градусів - виберіть в меню «Зображення» пункт «Повернути на 180 градусів».

Щоб дзеркально відобразити зображення відносно, (дод. 26):

горизонтальної прямої - виберіть в меню «Зображення» пункт «Дзеркальне віддзеркалення щодо горизонталі»;

вертикальної прямої - виберіть в меню «Зображення» пункт «Дзеркальне віддзеркалення щодо вертикалі».

Перед запуском розпізнавання перевірте встановлені опції: мова розпізнавання, тип друку розпізнаваного тексту і тип сторінки (дод. 27).

Щоб запустити розпізнавання:

1. Натисніть кнопку «2»-розпізнати на панелі «Scan&Read» (дод. 28).

2. У меню «Процес» виберіть потрібний Вам пункт (дод. 29):

розпізнати – щоб розпізнати відкриту сторінку;

розпізнати все - щоб розпізнати всі нерозпізнані сторінки пакету;

розпізнати блок - щоб розпізнати блок або декілька блоків, виділених на зображенні;

запустити фонове розпізнавання.

При розпізнаванні вже розпізнаної сторінки перераспознаются тільки відредаговані і додані блоки.

Перевірка і редагування тексту