Смекни!
smekni.com

Офісна техніка в роботі оператора комп'ютерного набору (стр. 1 из 4)

Курсова робота

Офісна техніка в роботі оператора комп'ютерного набору


План

Вступ

Розділ 1. Характеристика офісної техніки в роботі оператора комп'ютерного набору

1.1 Комунікаційна техніка

1.2 Копіювально-множильна техніка

1.3 Багатофункціональні пристрої

1.4 Шредери, ламінатори

1.5 Новинки офісної техніки

Розділ 2. Робота з офісною технікою

2.1 Програмне забезпечення для обробки сканованої інформації. ABBYY FineReader

2.2 Програмне забезпечення для створення факсимільного повідомлення

2.3 Остаточна обробка документів в програмі Microsoft Word 2007

Розділ 3. Охорона праці і техніка безпеки при роботі на персональному комп'ютері

Висновки

Список літератури

Додатки


Вступ

Сучасний світ – це світ інформаційних технологій.

Розвинені інформаційні суспільства формувалися не лише в провідних країнах, але й в постсоціалістичних країнах, у тому числі в Україні.

Пріоритетним напрямком стратегії розбудови українського інформаційного суспільства, її національною особливістю слід вважати освіту, підготовку фахівців широкого кола економічних, юридичних і соціальних напрямків підготовки, здатних застосувати у своїй професійній діяльності мережні технології.

Країна має унікальний кадровий ресурс для розвитку інформаційної та комунікаційної технології. Щорічно в Україні вищі навчальні заклади випускають 50 тисяч фахівців цієї сфери. Україна посідає четверту позицію у світі після США (194 тис.), Індії (145 тис) та Росії (68 тис.) за кількістю сертифікованих програмістів (за даними тематичних оглядів Державного комітету статистики України).

Інформатизація освіти України вже сьогодні дає певний економічний ефект, і її вплив на чинники розвитку країни зростатиме. Але за умови, що сучасні інформаційні технології будуть інтегруватися в цій системі, матимуть відповідне програмно-методичне забезпечення навчання студентів основам інформатики, програмування, баз даних, комп’ютерної графіки, мережних технологій тощо.

У своїй дипломній роботі я розповім про характер офісної техніки в роботі оператора комп’ютерного набору та секретаря керівника, деяке програмне забезпечення для допомоги роботи з інформацією та техніку безпеки при роботі з ПК (персональним комп’ютером).

Професія, оператора комп’ютерного набору, яку ми здобули у нашому навчальному закладі потребує багато часу проводити з різноманітною технікою. Для цього ми навчились безпосередньо знати яка техніка, як працює і де вона потрібна для використання.

Оператор ПК повинен знати:

1. Правила експлуатації комп’ютерної техніки і систем зв’язку.

2. Технологію опрацювання даних.

3. Програмне забезпечення, що використовується.

4. Послідовність виконання операцій у комп’ютерних системах (межах).

5. Стандарти уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації, діловодство.

6. Правила орфографії та пунктуації.

7. правила захисту інформації.

А найголовніше у нашій професії – це те, що оператор комп’ютерного набору повинен постійно вдосконалювати уміння та навички роботи з комп’ютерною технікою.


Розділ 1. Характеристики офісної техніки в роботі оператора комп'ютерного набору

1.1 Комунікаційна техніка

Факсимільний апарат (дод. 1) дає можливість вести звичайні телефонні переговори. Підключати паралельний телефон, приймати факсимільні повідомлення (факси), передавати власні факсимільні повідомлення, працювати в режимі автовідповідач-факс, автоматично приймати голосові повідомлення, автоматично приймати факсимільні повідомлення (дод. 2), набирати номер телефону не піднімаючи трубки, багато разів повторювати виклик (додзвон). Запрограмувати і зберігати в пам'яті декілька десятків телефонних номерів, викликати їх натисненням однієї кнопки (швидкий набір). Засекретити окремі номери, копіювати документи, обробляти записані повідомлення, подзвонити з іншого телефонного номера на номер факсимільного апарату і прослуховувати одержані голосові повідомлення, записати власне вітання автовідповідача. Дзвонити з іншого телефону на номер факсимільного апарату і прослуховувати все, що відбувається в офісі.

Факсимільний апарат складається з трьох основних блоків: блок телефонного апарату, скануюча частину і друкарська частина.

В теперішній час багато фірм перейшли на мобільні телефони (дод. 3) і радіотелефони (дод. 4).

Радіотелефон - це телефонний апарат, суміщений з радіостанцією, який з'єднується з телефонною станцією не по дротах, а по радіоканалу. Дальність дії радіотелефону визначається в основному потужністю вбудованого в нього передавача, звичайно ця дальність складає 60-100 км, тобто покриває велике місто з передмістями.

Основна відмінність мобільного телефону від радіотелефону полягає в тому, що територія, мобільним зв'язком, розбивається на безліч невеликих зон радіусом від декількох сотень метрів до декількох кілометрів і кожна з них обслуговується своїм передавачем.

Стільникова мережа забезпечує надійний зв'язок, вихід на міську телефонну мережу, на міжміські і міжнародні лінії зв'язку, охоплюючи велику зону обслуговування не тільки в місті, але і за його межами, куди прокладка кабелю економічно не доцільна.

1.2 Копіювально-множильна техніка

Операції копіювання і розмноження документів (статей, оголошень, рекламних проспектів і ін.) вельми поширені в діловому бізнесі і інших областях трудової і суспільної діяльності. Для цілей копіювання і розмноження документів використовуються спеціальні технічні засоби, наприклад, сканери, принтери і копіювальні апарати (дод. 5).

Сканер – пристрій введення в ПЕОМ інформації безпосередньо з паперового документа (дод. 6). Можна вводити тексти, схеми, малюнки, графіки, фотографії та іншу графічну інформацію.

Сканери дуже різноманітні, і їх можна класифікувати за цілою низкою ознак.

Насамперед сканери бувають чорно-білі і кольорові. Чорно-білі сканери можуть зчитувати штрихові напівтонові зображення. Кольорові сканери працюють як з чорно-білими, так і з кольоровими оригіналами.Роздільна здатність сканерів сягає 1600 dpi (dotsperinch - кількість точок на дюйм), середні значення 200-720 dpi.

Конструктивно сканери бувають ручні і настільні. Настільні, у свою чергу, поділяються на планшетні, роликові і проекційні.

Ручні (дод. 7) сканери за конструкцією найпростіші: вони вручну пересуваються користувачем над зображенням. У ручних сканерів є індикатор, що попереджає оператора про перевищення припустимої швидкості сканування. Планшетні(дод. 8) сканери найпоширеніші; у них скануюча голівка переміщується щодо оригіналу автоматично; вони дозволяють сканувати документи в аркушах і зброшуровані документи – книги. Роликові (дод. 9) сканери найбільш автоматизовані: у оригінал автоматично переміщується відносно скануючої голівки, часто виконується автоматичне подавання документів, але можна сканувати тільки документи в окремих аркушах. Проекційні (дод. 10) сканери зовні нагадують фотозбільшувач, однак внизу розташовується документ, що сканується, а вгорі - скануюча голівка. Сканер оптичним способом сканує інформаційний документ і вводить отриману інформацію у вигляді файлу до пам’яті комп’ютера.

Принтер – пристрій виведення даних з ПЕОМ, перетворює інформаційні коди у відповідні їм графічні символи – літери, цифри, знаки тощо – та фіксує їх на папері (дод. 11). Принтери відрізняються між собою за такими ознаками:

- кольоровістю – чорно-білі та кольорові;

- принципом дії – матричні,струменеві, лазерні тощо;

- швидкістю друкування;

- роздільною здатністю (кількість точок на дюйм).

Матричні принтери (дод. 12). Найдешевший метод нанести на папір текст або малюнок – матричний друк. У матричних принтерах зображення формується з точок ударним способом, тому їх правильніше називати ударно-матричні принтери.

Лазерні принтери (дод. 13). За лазерною технологією використовується електрографічний спосіб формування зображень. Лазер служить для створення надтонкого світлового променя, що викреслює на поверхні попередньо зарядженого світлочутливого барабана контури точкового електронного зображення. Після прояву електронного зображення порошком барвника – тонера, що налипає на розряджені ділянки, виконується друкування – перенесення тонера з барабана на папір і закріплення зображення на папері розігрівом тонера до його розплавлення.

Струменеві принтери (дод. 14). Безударні друкуючі пристрої. Технологія струминного друкування полягає в тому, що для нанесення картинки або тексту не папір чорнила швидко нагріваються, і вони, розширюючись, вилітають назовні, роздруковуючи на папері крапки.

Копіювально-множельні апарати (дод. 15) можна розділити на дві групи:

з рухомим;

з нерухомим склом експонування.

Апарати з рухомим склом (портативні ксерокси) - це ділові малогабаритні апарати в них освітлювальна лампа нерухома, переміщається лише скло на якому знаходиться оригінал документа. Портативні ксерокси працюють з форматом А4.

Апарат з нерухомим склом зручний так, як дозволяє ксерокопіювати формат А3 і книги в твердій палітурці.

Для копіювання документів найчастіше застосовують апарати фірми XEROX, що добре зарекомендували себе, тому більшість копіювальних апаратів звичайно називають ксероксами.

1.3 Багатофункціональні пристрої

Багатофункціональна техніка - техніка, що поєднує в собі можливості принтера, сканера, копіра, факсу одночасно або різні комбінації перерахованих функцій (дод. 16).

Заслуговує увагу багатофункціональний пристрій MEDLEY, що складається з кольорового принтера, сканера і факсимільного апарату. Такий факс (сканер, принтер) сконструйований для підключення до персонального комп'ютера, з тим, щоб весь набір офісних процедур (сканування, друк, копіювання, зберігання в пам'яті ПК і передачу документів) здійснювати за допомогою одного пристрою.