Смекни!
smekni.com

Оцінка та прогнозування конкурентноспроможності ЗАТ "ПриватБанк" (стр. 2 из 11)

ПриватБанк є визнаним лідером вітчизняного ринку платіжних карток. На сьогодні банком випущено понад 6,74 мільйона пластикових карток (40% від загальної кількості карток, емітованих українськими банками). У мережі обслуговування пластикових карток банку працює 2 306 банкоматів, пластикові картки банку приймають до оплати понад 16 тисяч торговельно-сервісних точок по всій Україні. Наявність широкої мережі обслуговування карткових продуктів дозволяє ПриватБанку активно впроваджувати послуги з автоматизованої видачі корпоративним клієнтам заробітної плати з використанням пластикових карток.

ПриватБанк також є лідером на ринку послуг фізичним особам. Так, понад 40% клієнтів банків, які оформлюють кредити на купівлю побутової техніки, користуються кредитними програмами ПриватБанку. Також послугами ПриватБанку користуються 27,8% усіх клієнтів депозитних програм, понад 26% клієнтів, які здійснюють обмін валюти. Близько 21% клієнтів українських банків обирають ПриватБанк для відкриття поточного рахунку та понад 15% користуються послугами банку під час здійснення грошових переказів.

ПриватБанк здійснює такі послуги, як:

- Поточні рахунки (відкриття/закриття й обслуговування поточних (в т. ч. пенсійних) рахунків у валюті й гривні);

- Депозити (оформлення й обслуговування депозитних вкладів, ощадні сертифікати, депозитна пластикова картка) [Додаток ];

- Споживче кредитування:

· розстрочка

· авто в кредит

· кредитні ліміти на ПК

· кредитування під заставу коштів і забезпечене порукою

- Пластикові картки

· Емісія особистих пластикових карток (в т. ч. пенсійних)

· Продаж дисконтних карток

· Видача готівки й поповнення пластикових карток

· Видача виписок по картці

· Залучення на обслуговування з GSM-banking, Інтернет-banking (Приват24).

- Розрахункові операції

· Прийом і виплата термінових переказів у гривні й валюті PrivatMoney [Додаток ]

· Прийом комунальних та інших платежів від населення

· Неторговельні операції

· Продаж карток Visa TravelMoney, VTM Cash Passport

· Продаж карток Privat Travel

· Купівля й продаж дорожніх чеків

· Оплата чеків компанії Global Refund (Tax Free)

· Прийом на інкасо платіжних документів: іменних чеків й старих банкнот, монет і банкнот країн єврозони

· Купівля/продаж іноземної валюти

· Продаж/купівля золота за попередніми заявами

- Соціальні послуги (здійснення зарахування пенсій й соціальних виплат на пенсійні й соціальні рахунки; здійснення виплат жертвам переслідувань нацистів);

- Супутні послуги:

· Прийом оплати за передплачені послуги операторів мобільного зв‘язку й IP-телефонії, Інтернет провайдерів [Додаток ];

· Прийом оплати за електронну передплату на газети і журнали, квитки, оголошення;

Інноваційна політика ПриватБанку орієнтована на вдосконалення на українському ринку принципово нових, провідних банківських послуг, які надають клієнтам нові можливості управління своїми фінансами. ПриватБанк першим в Україні запропонував своїм клієнтам послуги Інтернет-банкінгу «Приват24» та GSM-банкінгу, а також послуги з продажу через мережу своїх банкоматів та POS-терміналів електронних ваучерів провідних операторів мобільного зв’язку та IP-телефонії.

Надійність та якість банківських операцій, які проводяться, багато в чому залежать від досвіду та компетентності спеціалістів банку. Сьогодні персонал банку – це команда висококваліфікованих фахівців, здатних оперативно вирішувати найскладніші задачі та задовольнити швидко зростаючі потреби клієнтів у банківському обслуговуванні. На сьогодні у банку працюють понад 23 тисячі співробітників, із них 2 400 – у головному офісі банку. Середній вік працівників банку становить 34 - 35 роки. Більшість працівників ПриватБанку (75%) мають вищу освіту, яка відповідає профілю займаної посади. У банку створені сприятливі умови для отримання вищої та післядипломної освіти, понад 50% співробітників щорічно підвищують свою кваліфікацію.

У відділенні Васильківського КГРУ «ПриватБанк» робочий колектив складається з 8 чоловік, посадові обов’язки яких детально описані в (додатку1).

Основна мета – забезпечити найвищу якість послуг клієнтам як в Україні, так і поза її межами. Принципи роботи - відповідальність, чіткість, своєчасність та гнучкість в проведенні операцій. Прагнучи активно працювати в усіх регіонах України, ПриватБанк продовжує розвиток регіональної мережі, котра в 2002 році збільшилась на триста відділень. Також банк має намір розширити мережу своїх представників в країнах СНД і далекого зарубіжжя.

Предметом діяльності є організація і здійснення банківських операцій на грошовому і валютному ринках, а також діяльність в межах, встановлених законодавством України, виконання банківських операцій та надання інших послуг на підставі дозволу.

Місія банку – бути найнадійнішим універсальним банком України, орієнтованим на інтереси клієнтів усіх форм власності і надавати повний спектр послуг у всіх сегментах фінансового ринку.

1.2 Організаційна структура ЗАБ «ПриватБанк»

Організаційна структура банку:

Функціонування банку забезпечує гнучка організаційна структура управління (ОСУ), яка обумовлена тим, що ПриватБанк є міжрегіональним універсальним та системним банком із розгалуженою мережею філій та відділень по всій території Україні та за її межами.

ОСУ ПриватБанку є однієї з найбільш прогресивних як серед банків України, так і банків Східної Європи. По суті вона є комбінованою, тому що містить ознаки широко розповсюджених у світовій практиці видів ОСУ:

· горизонтальна (площинна), оскільки в ній виділено лише 3 рівні управління:

- вищий – (Головний офіс);

- середній – (Головні регіональні управління, Регіональні управління, Самостійні філії);

- нижчий – (відділення).

· лінійно-функціонально-штабна, тому що в ОСУ сформовано штаби при Голові Правління, при Директорах ГРУ, РУ та філій;

· дивізіональна клієнто- і функціонально-орієнтована, тому що виділено підтримуючі й бізнесові дивізіони (напрямки), які зорієнтовані на комплексне обслуговування певних груп клієнтів або виконання комплексу однорідних функцій;

В структурі ЗАТ «Приватбанку виділяються:

- бізнесові доходні напрямки, котрі отримують дохід у результаті прямого контакту із клієнтами. Їх 9 на 2008 р;

- бізнесові керуючі (витратні) напрямки, які займаються, в основному, управлінням і координацією діяльності РП та частково вступають у прямий контакт із клієнтами. Їх на 2008р. є 10;

- підтримуючі напрямки, що забезпечують необхідні умови, для функціонування інших напрямків діяльності підрозділів банку, при цьому не вступаючи в прямий контакт із клієнтами. Таких напрямків у банку 15.

Для підготовки, обговорення та прийняття стратегічних і важливих тактичних рішень безпосередньо під керівництвом Голови Правління функціонують колегіальні органи:

- Правління Банку;

- Стратегічний комітет;

- Кредитний комітет;

- Бюджетний комітет;

- Комітет з питань безпеки.

- дивізіональна продуктова, тому що в межах окремих бізнесів виділяються підрозділи, що спеціалізуються на розробці й просуванні до клієнтів однорідних продуктів або послуг;

- дивізіональна регіональна, оскільки регіональна мережа структурних підрозділів ПриватБанку представлена у всіх адміністративно-територіальних центрах України та Автономній Республіці Крим, підрозділи банку функціонують також у всіх містах обласного підпорядкування, районних центрах та в найбільш перспективних населених пунктах.

Станом на 01.01.2009р. до складу ПриватБанку входять:

· Головний офіс, розташований у м. Дніпропетровськ - Україна;

· Регіональні підрозділи у складі 37 філій, у тому числі філія на Кіпрі, та 3236 відділення.

Представництва:

· м. Київ, Україна;

· м. Москва, Російська Федерація;

· м. Алмати, Республіка Казахстан;

· м. Лондон, Велика Британія;

· м. Пекін, Китайська Народна Республіка.

- мережна - наявність пов'язаних (дочірніх) банків і компаній;

- проектно-матрична, тому що в межах ОСУ банку часто створюються тимчасові проектні групи для реалізації конкретного проекту або робочі групи для вирішення важливих завдань.

Організаційна структура Васильківського відділення КГРУ ЗАБ «ПриватБанк»

В м.Васильків знаходиться Васильківське відділення КГРУ ЗАБ «ПриватБанк» за дресою: вул. Грушевського, 17А, м. Васильків, Київська область, 08600, Україна, 380-4471-5-37-89.

Керівник відділення Васильківського КГРУ «ПриватБанк» - Баранова Л.Н

Основне завдання: Відповідає за роботу відділення з питання виповнення ними основних планових показників, виконання бюджету відділення, виконання програми відділення по збільшенню кредитного портфеля, забезпечення його мінімального ризику, створення системи моніторингу кредитів з моменту видачі і до повного його погашення, а також забезпечення потреб відділення кредитними ресурсами у вигляді залишків засобів на розрахункових рахівницях і депозитів юридичних осіб.

Старший фахівець корпоративного бізнесу відділення гр Б / Старший економіст (Бабинец Т.Г.). Основне завдання: Забезпечення правильності операційно-розрахункової роботи, що проводиться, з погляду законності і відповідності нормативним актам і внутрішнім розпорядженням, а також надавати широкий спектр послуг юридичним особам, з метою отримання максимального доходу від операцій, що проводяться. Забезпечувати складання звітності і її передачу в підрозділи банку. Проводити бухгалтерські проводки по рахунках фізичних осіб, здійснювати авторизацію і проводити видачу наявних грошових коштів по пластикових картах і пенсійним рахункам, і іншим засобам фізичних осіб.