Смекни!
smekni.com

Фінансовий менеджмент банка (стр. 38 из 47)

У 2007 році у банку активно розвивалися нові послуги для населення - клієнти могли миттєво поповнювати свої особові рахунки операторів мобільного зв'язку, придбати єдині електронні ваучери операторів мобільного зв'язку можна у будь-якому відділенні банку на всій території України.

Міжнародні грошові перекази.

Відділення Правекс-Банку стали універсальними центрами міжнародних грошових переказів, де клієнт може обрати зручний для нього варіант відправки грошових коштів своїм рідним та близьким Стратегія банку зорієнтована на те, щоб кожного дня наближувати послуги міжнародних грошових переказів до клієнтів, що досягається завдяки активній роботі розгалуженої мережі наших відділень, а також мережі відділень банків - партнерів. Сьогодні клієнти Правекс-Банку можуть скористатися наступними послугами міжнародних грошових переказів: Western Union; Money Gram; Виплата термінових грошових переказів з Ощадного банку Росії.

Основними перевагами міжнародних переказів через Правекс-Банк є: швидке і якісне обслуговування клієнтів; індивідуальний підхід до вирішення проблем кожного клієнта; зручний для клієнтів режим роботи; щоденна наявність грошових коштів в касі, що забезпечує отримання клієнтом переказу незалежно від суми; конфіденційність інформації; широка розгалуженість мереж; усі витрати, пов’язані з грошовими переказами несе сторона, яка відправляє гроші.

Грошові перекази Western Union.

3 листопада 1999 року Правекс-Банк почав роботу в системі Western Union і за відносно короткий час зумів увійти в число провідних операторів на ринку грошових переказів в Україні. Досягнення банку були відповідно оцінені компанією Western Union Financial Services, Inc. і з липня 2002 року Правекс-Банк є прямим агентом компанії. Субагентами банку по роботі в системі Western Union на початок 2007 року є сім українських банків.

За минулий 2007 рік банк провів майже 205 тисяч трансакцій (у 2006 році - 185 тисяч) на загальну суму 82,6 млн. доларів США (у 2006 році - на загальну суму 74,7 млн. доларів США), при цьому темп росту склав 111% (рисунок 3.11).

Дані анкетування населення для зясування моментів які впливають на співпрацю між клієнтами та відділеннями Банку за послугою "Western Union" наведені в таблиці 3.2.

Грошові перекази Money Gram.

Правекс-Банк є першим системним банком в Україні, який одночасно став агентом двох систем-лідерів міжнародних грошових переказів Western Union і Моney Gram, надаючи клієнтам можливість та зручність самостійного вибору системи грошових переказів, яка найбільше відповідає їх потребам.

Рисунок 3.11 – Обсяг переказів за системою Western Union (тис. доларів США)


Таблиця 3.2 - Фактори, які вплинули на рішення звернутися саме до Правекс-Банку

Показник Значення
1. Місце розташування 69,28%
2. Оперативність здійснення операцій 7,99%
3. Репутація надійного і стабільного банку 5,80%
4. Високий рівень обслуговування 5,02%
5. Рекомендації знайомих 4,39%
6. Прийнятні тарифи 3,13%
7. Рекламні повідомлення банку 2,35%
8. Позитивний досвід співпраці 2,04%

Правекс-Банк став одним із небагатьох банків України, який має право підключати до системи Моney Gram інші компанії, і таким чином сприяє розвитку мережі пунктів грошових переказів Money Gram в Україні.

Під час співробітництва з компанією Money Gram (банк почав здійснювати операції у квітні 2006 р.) Правекс-Банк постійно демонструє стрімке збільшення обсягів грошових переказів Money Gram та кількості пунктів надання послуг.

Кількість пунктів обслуговування клієнтів за системою міжнародних грошових переказів Money Gram в Правекс-Банку зараз нараховує близько 300 і кожен день збільшується. За минулий 2007 рік банк провів майже 3,6 тисяч трансакцій на загальну суму 4,1 млн. доларів США, при цьому темп росту за кількістю трансакцій склав 214%.

Грошові перекази з Ощадного банку Росії.

У 2007 році Правекс-Банк реалізував спільний проект з виплати термінових грошових переказів з Ощадного банку Росії.

Підписання угоди з одним із найкрупніших банків Росії дало змогу Правекс-Банку надавати своїм клієнтам можливість отримувати грошові перекази з будь-якого куточка Росії.

Термінові грошові перекази з Ощадного банку Росії мають наступні переваги, які роблять нову послугу Правекс-Банку особливо привабливою для клієнтів: швидкість - переказ доступний до виплати протягом 12 годин; зручність - для виплати переказу відправник може вибирати будь-яке з 520 відділень Правекс-Банку, що розташоване найближче до отримувача; конкурентоспроможні тарифи.

Все це робить послугу особливо привабливою для клієнтів.

Миттєві грошові перекази "Правекс-Телеграф".

У Правекс-Банку успішно працює система миттєвих грошових переказів "Правекс-Телеграф", яка була започаткована у серпні 2002 року. Ця система дозволяє здійснювати практично миттєвий переказ коштів у мережі відділень банку, розташованих у найвіддаленіших куточках України, як у національній валюті, так і в доларах США та євро за одними з найпривабливіших тарифів. Протягом 2007 року система "Правекс-Телеграф" заслужено користувалася довірою клієнтів. Кількість трансакцій перевищила 1 мільйон, обсяг переказів у 2007 році склав понад 4 млрд. грн (таблиця 3.3).

Таблиця 3.3 – Середньомісячні показники роботи системи миттєвих грошових переказів "Правекс-Телеграф"

Показники 2003 2004 2005 2006 2007
1. Сума переказів (грн. еквівалент, в тис. грн.) 3589,6 7784,7 28028,1 72972,8 347295,6
2. Кількість трансакцій (шт.) 1205 5242 18560 45382 96253

Дані анкетування населення для з’ясування моментів, які впливають на співпрацю між клієнтами та відділеннями Банку за послугою "Правекс-Телеграф" наведені в таблиці 3.4.

Таблиця 3.4 - Фактори, що вплинули на рішення звернутися саме до Правекс-Банку

Показники Значення
1. Місце розташування 53,08%
2. Прийнятні тарифи 16,48%
3. Оперативність здійснення операцій 11,57%
4. Репутація надійного і стабільного банку 7,47%
5. Високий рівень обслуговування 5,87%
6. Рекомендації знайомих 5,53%

Обмін валют.

Правекс-Банк працює з готівковою валютою 11 держав та здійснює усі види валютно-обмінних операцій: купівля та продаж готівкової іноземної валюти, конвертація валюти (прямий обмін 10 видів готівкової іноземної валюти на іншу іноземну валюту).

Правекс-Банк пропонує найбільш конструктивні тарифи, можливість узгодження індивідуальних курсів для оптових клієнтів, завчасне замовлення необхідної суми валюти для оптових клієнтів на потрібний клієнту час та гарантію їх своєчасного отримання.

Обсяги наданих населенню послуг з обміну валют виросли більш ніж на 64% порівняно з 2006 роком.

Обмін валют надається населенню усіма банками, але Правекс-Банк має такі переваги обміну валют: конфіденційність; зручний режим роботи; для постійних клієнтів існує можливість надання індивідуального курса обміну валют; висока якість обслуговування та оперативність здійснення операцій купівлі/продажу іноземної валюти; індивідуальний підхід до кожного клієнта; можливість замовлення необхідної суми валюти на потрібний час та гарантія отримання цієї суми в термін.

Перевірка платостпроможності банкнот іноземної валюти.

Вона направлена на запобігання отримання клієнтами фальшивих банкнот. Переваги перевіри платоспроможності банкнот у відділеннях Правекс-Банку: конфіденційність; наявність необхідного обладнання для перевірки грошей; зниження ризику отримання фальшивих банкнот; низький тариф при оплаті послуги; здійснити перевірку можливо в кожному відділенні Правекс-Банку; індивідуальний підхід до кожного клієнта; висока якість і оперативність здійснення цієї операції; зручний режим роботи банку.

Обмін старих банкнот іноземної валюти.

Суть цієї послуги полягає в можливості обміняти за певну плату стару банкноту, яка знаходиться в такому стані, що її не приймають для оплати товарів і послуг. Переваги обміну зношених банкнот у Правек-Банку: висока якість обслуговування; доступні тарифи; одержання якісних перевірених купюр; швидке здійснення операцій.

Правекс-Банк по обміну зношених купюр з іноземної валюти працює як з фізичними особами, так і з іншими банками на договірних відносинах.

Приймання платежів від населення.

Правекс-Банк надає своїм клієнтам одну з найбільш поширених банківських послуг - приймання готівкових платежів. Завдяки розгалуженій та ефективно розташованій мережі відділень Правекс-Банк активно набирає популярність, як серед населення України, так і серед юридичних осіб, які зацікавлені в продажу товарів та послуг.

За минулий рік Правекс-Банк надав послугу з приймання готівкових платежів майже 10 мільйонам клієнтів - фізичним та юридичним особам, які здійснили платежів на суму більше 2,8 млрд. грн. Стабільність розвитку послуги з приймання платежів забезпечена, насамперед, проведенням політики збільшення кількості партнерів, з якими банк уклав договори на приймання платежів, а також поліпшенням якості обслуговування у відділеннях. Отже, накінець 2007 року кількість договорів з підприємствами та організаціями по всій території України перевищила цифру 10000.

Банківські метали.

Правекс-Банк - визнаний лідер серед українських банків на ринку банківських металів. Він першим розпочав проведення операцій з банківськими металами. Банк міцно утримує своє лідерство в цій сфері діяльності й сьогодні.

За період з 1998 року Правекс-Банк реалізував українським споживачам понад 18736 кг. банківського золота, срібла, платини та паладію.