Смекни!
smekni.com

Контроль за справлянням прямих та непрямих податків (стр. 3 из 23)

12. Участь у формуванні плану-графіку проведення документальних перевірок на підставі відповідного порядку та автоматизованої бази податкових ризиків.

13. Організація роботи обласних ДПА щодо аналізу порушень, виявле-них документальними або камеральними перевірками з ПДВ, та опису нових ризиків.

14. Вивчення отриманих від обласних ДПА описів ризиків, перевірка правильності їх опису, доопрацювання їх або самостійна розробка описів ризиків за допомогою АС АБПР та передача їх рівень ДПА України.

15. Проведення роботи з виявлення сумнівних фінансових операцій та надання інформації підрозділам боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом.

16. Взаємодія структурних підрозділів з питань справляння ПДВ та забезпечення надходжень його до бюджету, передача матеріалів відповідним підрозділам за наявності встановлених фактів (випадків) податкових порушень для подальшого опрацювання.

17. Здійснення перевірок обласних ДПА з питань організації роботи щодо контролю повноти нарахування та своєчасності сплати ПДВ.

18. Отримання інформації від обласних ДПА щодо визначення кола контрагентів за критеріями відбору (сталістю зв’язків, за потребою, за формою, тощо).

19. Взаємодія з Державним казначейством України з питань відшко-дування ПДВ.

20. Забезпечення безумовної участі співробітників, відповідно до компетенції, в обговоренні тем, що пропонуються для розгляду на Інтранет-форумі ДПС України.

21. Здійснення моніторингу роботи в Інтранет-форумі щодо повноти та своєчасності взаємодії, організації зворотного зв’язку між структурними під-розділами ДПА України, регіональними ДПА з питань впровадження проектів та програм.

22. Контроль за дотриманням вимог рекомендацій з питань адміністру-вання ПДВ, при здійсненні претензійно-позовної, іншої правової роботи із залученням інших підрозділів ДПА.

23. Участь у засіданнях господарських судів та надання інформації ДПА України у разі визнання судом (господарським судом) рішення контролюючого органу або органу стягнення щодо інструкцій або податкових роз’яснень (у тому числі форми обов’язкової звітності) недійсним, а також оскарження такого рішення.

24. Контроль за дотриманням нормативно-правових актів з адміністру-вання ПДВ.

25. Організація та участь у проведенні семінарів, нарад з фахівцями обласних ДПА та платниками ПДВ.

26. Забезпечення виконання рішень і доручень органів вищого рівня, запитів і звернень народних депутатів України, органів виконавчої влади, рішень Колегії ДПА України, планів роботи.

27. Забезпечення достовірності оперативної та статистичної звітності.

28. Організація збереження державної таємниці та контроль за її станом.

29. Контроль за використанням робочого часу працівниками.

30. Надання пропозицій щодо вдосконалення методології опису та виявлення податкових ризиків.

31. Узагальнення та аналіз роботи з ризиками.

32. Аналіз ризиків, по яких декларації платників ПДВ відсортовані до групи сумлінних платників та платників з помірним ступенем ризику (до „зеленого” та „жовтого коридорів”).

33. Обробка пропозицій ДПА області щодо внесення даних про ризики до АС АБПР та вдосконалення робочих інструкцій з виявлення ризиків.

34. Участь у діяльності робочих груп, які створюються відповідними розпорядчими документами ДПА України для забезпечення виконання робіт, передбачених проектами модернізації державної податкової служби України.

35. Організація роботи щодо контролю за правомірністю отримання суб’єктами господарської діяльності податкових пільг. Вивчення та застосування аналітичних опрацювань щодо пільг в оподаткуванні в розрізі форм власності, форм господарювання, організаційно-правових форм, галузей економіки.

36. Аналіз структури та ефективності наданих пільг по оподаткуванню і втрат бюджету від їх застосування.

37. Організація роботи по податковому супроводженню великих плат-ників податків. Організація проведення щорічної інвентаризації великих плат-ників податків відповідно до встановлених критеріальних показників.

38. Проведення перевірок державних податкових адміністрацій щодо своєчасності, правильності та повноти передачі необхідних матеріалів по великих платниках податків, що передаються на обслуговування до СДПІ (справ, особових рахунків, іншої інформації по ВПП);

39. Проведення щорічного аналізу переліку платників податків щодо належності їх до категорії “великих” відповідно до критеріїв відбору.

40. Надання підпорядкованим податковим органам методичної і прак-тичної допомоги в організації роботи з великими платниками податків з питань податку на додану вартість.

41. Здійснення заходів щодо підвищення професійного рівня праців-ників структурного підрозділу.

42. Підготовка інформаційно-аналітичних матеріалів з питань, що відносяться до компетенції структурного підрозділу, для розгляду на засіданнях колегії ДПА.

43. Проведення просвітницької та роз’яснювальної роботи серед плат-ників податків.

44. Надання відповідей на звернення платників податків. Використання Єдиної бази податкових знань при підготовці роз’яснень платникам податків та громадянам.

45. Підготовка матеріалів для розміщення на Web-сайті.

46. Забезпечення захисту прав і законних інтересів платників податків при оскарженні ними рішень податкових органів в адміністративному порядку. Перевірка відповідності вимогам законодавства рішення (постанови), яке оскаржується.

47. Інформаційне забезпечення та інформаційна взаємодія з іншими органами державної податкової служби та зовнішніми організаціями. Отри-мання та опрацювання запитів: обласних ДПА ; інших органів державної подат-кової служби; підпорядкованих державних податкових інспекцій; зовнішніх організацій. Виконання запитів податкових органів зарубіжних країн за дору-ченням Державної податкової адміністрації України. Передача регламентної інформації Державній податковій адміністрації України.

48. Направлення запитів до: органів державної податкової служби; підпорядкованих державних податкових інспекцій; зовнішніх організацій. Розподіл інформації від зовнішніх організацій серед державних податкових інспекцій.

49. Приймання, реєстрація, ведення обліку, забезпечення зберігання, оперативний пошук, інформування стосовно документів та їх доставка.

50. Обробка вхідної та вихідної кореспонденції.

51. Удосконалення форм роботи з документами у державних податко-вих адміністраціях (інспекціях) з урахуванням використання організаційної техніки та ПК; сприяння процесу переходу до електронного документообігу.

52. Організація за дорученням керівництва підготовки проектів доку-ментів, забезпечення оформлення та випуску документів.

53. Забезпечення дотримання єдиного порядку відбору, обліку, збері-гання документів, що створюються під час діяльності державних податкових адміністрацій (інспекцій), для передачі на державне зберігання.

54. Організація зберігання та забезпечення збереження документів на паперових носіях.

55. Контроль за використанням документів на паперових носіях.

56. Забезпечення захисту інформації на паперових носіях.

57. Здійснення контролю за виконанням актів законодавства, доручень Президента України й Уряду України, органів вищого рівня та рішень ДПА за допомогою автоматизованої системи електроного документообігу (АСЕДО)

Головним завданням відділу координацiї вiдшкодування ПДВ є забезпечення в межах прав, обов’язків і відповідальності, належної організації відшкодування податку на додану вартість податковими органами областей та неухильного дотримання суб’єктами господарювання вимог чинного податкового законодавства з податку на додану вартість.

Основні функції відділу координації відшкодування ПДВ

1. Організація та контроль за роботою структурних підрозділів державних податкових інспекцій областей із забезпечення своєчасного та якісного відпрацювання сум ПДВ, заявлених платниками до відшкодування.

2. Контроль за дотриманням держподатінспекціями областей порядку взаємодії між підрозділами податкової служби при організації та проведенні перевірок достовірності нарахування бюджетного відшкодування податкову на додану вартість.

3. Організація роботи по прогнозуванню обсягів відшкодування ПДВ.

4. Організація та контроль за роботою структурних підрозділів державних податкових адміністрацій областей щодо відшкодування податку на додану вартість з Державного бюджету України.

5. Проведення перевірок структурних підрозділів державних податкових адміністрацій областей з питань організації роботи щодо контролю правомірності, повноти та своєчасності відшкодування ПДВ. Контроль за дотриманням нормативно-правових актів з відшкодування ПДВ.

6. Розгляд матеріалів, отриманих від держподатінспекцій областей, та їх підготовка на засідання робочої групи щодо узгодження відшкодування ПДВ суб’єктам господарської діяльності в сумі, більше ніж 100 тис.грн..

7. Взаємодія із структурними підрозділами ДПА з питань відшкодування ПДВ, передача матеріалів відповідним підрозділам за наявності встановлених фактів (випадків) податкових порушень для подальшого опрацювання.

8. Взаємодія з Державним казначейством, органами влади та іншими організаціями з питань відшкодування ПДВ.

9. Виявлення неврегульованих питань з відшкодування ПДВ та надання пропозицій ДПА України щодо їх вирішення, внесення пропозицій щодо вдосконалення законодавства з ПДВ.

10. Направлення запитів з питань, що входять до компетенції відділу, до: Державної податкової адміністрації України;. інших органів державної податкової служби; підпорядкованих державних податкових інспекцій; зовнішніх організацій. Розподіл інформації серед державних податкових інспекцій.