Смекни!
smekni.com

Система технічного обслуговування сільськогосподарських машин (стр. 5 из 8)

ТО-2. Виконують ТО-1 і додатково перевіряють стан електромережі, генератора, стартера та контактів його включання, в разі необхідності усувають несправності. Визначають ступінь розрядженості акумулятора, підзаряджають його або замінюють зарядженим. Виконують ТО-2 двигуна згідно з інструкцією по технічному обслуговуванню двигуна. Змащують комбайн відповідно до таблиці і карти мащення. Пускають двигун і перевіряють роботу механізмів комбайна на холостому ходу.

Після перших 60 год роботи (включаючи обкатку комбайна) замінюють масло в мості ведучих коліс.

Технічне обслуговування гичкозбиральної машини БМ-6А. Перевіряють комплектність і надійність зовнішніх кріплень. Підтягують різьбові з'єднання і- доукомплектовують машину. Регулюють тиск повітря у шинах ходових коліс, наявність мастила у їх підшипниках, при необхідності доводять його до норми. Переводять у транспортне положення гичкозрізувальний апарат, вивантажувальний елеватор гички, очисник головок коренеплодів і фіксують їх механічним фіксатором. Під час транспортування на поворотах і в місцях з уклоном понад 10° швидкість машини не повинна перевищувати 3...4 км/год.

Технічне обслуговування при обкатці.Перед обкаткою машину очищають від пилу і бруду, а також консерваційних мастил. Встановлюють складові частини машини, зняті під. час транспортування, перевіряють комплектність і якість складання, правильність регулювання і технічний стан складових частин. Оглядають приймальні, горизонтальні і вивантажувальні конвейєри, переконуються у відсутності перекосів полотен. Перевіряють натяг приводних ланцюгів і пасів та регулюють його. Переконуються у відсутності підтікання масла у з'єднаннях маслопроводів. З'єднують машину з трактором, гумові маслопроводи гідравлічної системи трактора сполучають із системою керування робочими органами машини. Встановлюють у кабіні трактора систему автоматичного контролю та сигналізацію. Змащують машину, керуючись картою і таблицею мащення.

Перевіряють надійність різьбових з'єднань складових частин машини, легкість переміщення ножа по вертикалі відносного вала, стан ножів, натяг полотна горизонтального конвейєра, ланцюгових і пасових передач. Доводять до норми тиск повітря у шинах коліс. Змащують підшипники вала очисника головок коренеплодів і підвісні підшипники різальних апаратів. Прокручують механізми робочих органів машини на холостому ходу, перевіряють їх роботоздатність і в разі необхідності усувають несправності. Під час стоянок перевіряють нагрівання корпусів підшипників. Після закінчення обкатки очищають від бруду і рослинних решток складові частини машини. Перевіряють тиск повітря в шинах, стан і надійність кріплення складових частин машин та підтягують різьбові з'єднання. Оглядають гумові ущільнення гичкозрізувальних апаратів, ходових коліс і редукторів, заміняють пошкоджені. Перевіряють легкість переміщення ножа по вертикалі відносно вала, стан ножів, натяг полотна горизонтального конвейєра, ланцюгових і пасових приводів вала очисника головок коренеплодів, ліквідують заїдання шарнірів копіювального механізму. Усувають люфти у підшипниках ходових коліс, редуктора і зчеплення конічних шестерень, неспіввісність валів. Змащують, мастилом телескопічні механізми різальних апаратів, підшипники вала очисника головок коренеплодів, різальних апаратів, телескопічні карданні передачі, стакани приводних редукторів, кронштейни опорних коліс, підшипники привода ведучого шківа очисника головок коренеплодів. Змащують трансмісійним маслом підшипники карданних передач, шарніри чотириланковика, відпрацьованим трансмісійним маслом ланцюги трансмісії. Перевіряють герметичність гідравлічної системи. Прокручують механізми робочих органів машини і перевіряють їх ротобоздатність.

ЩТО. Перевіряють зовнішнім оглядом стан і надійність різьбових з'єднань, легкість переміщення ножа по вертикалі відносно вала, стан ножів, усувають заїдання шарнірів механізму копіювання головок. Доводять до норми тиск повітря у шинах коліс. Змащують підшипники вала очисника головок коренеплодів і підвісні підшипники різальних апаратів. Прокручують механізм робочих органів машини на холостому ходу і перевіряють їх роботоздатність. Усувають помічені несправності. Під час зупинок перевіряють прогрівання корпусів підшипників і технічний стан машини.

ТО-1. Виконують ЩТО і додатково змащують мастилом телескопічні механізми різальних апаратів, підшипники вала очисника головок коренеплодів, підвісні підшипники різальних апаратів, телескопічні карданні передачі, стакани приводних редукторів різальних апаратів, кронштейни опорних коліс, підшипники привода вала очисника головок коренеплодів, привода його ведучого шківа.

ТО-2. Виконують ТО-1 і при потребі закладають мастило у маточини ходових коліс, а також доливають до рівня масло у редуктори. Прокручують механізми робочих органів машини і перевіряють їх роботоздатність.

Технічне обслуговування шестирядної коренезбиральної самохідної машини РКС-6. При підготовці до транспортуванняперевіряють комплектність машини, технічний стан і надійність зовнішніх кріплень, усувають помічені несправності. Укомплектовують її та підтягують різьбові з'єднання. Якщо машина прибула з законсервованим двигуном, його розконсервовують у такій послідовності: видаляють мастило із зовнішніх законсервованих складових частин, знімають форсунки і промивають їх у чистому дизельному паливі, підігрітому до 60…80 °С, заливають через Декомпресійні крани пускового двигуна 30...50 г суміші бензину з маслом, прокручують колінчастий вал двигуна, доки не стече мастило, яке є в картері.

Перевіряють і регулюють тиск повітря в шинах коліс. Установлюють на місце зливні крани радіатора і блока циліндрів. Перевіряють рівень масла і при необхідності доливають його в картер двигуна, корпус насоса високого тиску паливної системи, піддон повітроочисника, корпуси силової передачі, редуктора пускового двигуна, баки гідравлічної системи, корпус гідропідсилювача і маточини ведучих коліс. Змащують підшипники водяного насоса, відводки зчеплення поворотних цапф і маточини передніх коліс, шарніри педалі зчеплення і карданної передачі рульового керування. Заправляють баки основного і пускового двигунів паливом, а систему охолодження — водою. Видаляють повітря з паливної системи. Переконуються у тому, що важіль коробки передач знаходиться у нейтральному-положенні, а ВВП виключений. Пускають двигун, перевіряють тиск масла в системі мащення. Обкатують двигун на різних режимах. Перевіряють дію гальма звукової та світлової сигналізації, механізмів керування ходовою частиною. Усувають виявлені несправності. Переводять у транспортне положення робочі органи, копіри автомата водіння по рядках і завантажувальний елеватор.

Технічне обслуговування при обкатці.При необхідності підтягують різьбові з'єднання. Встановлюють на місце складові частини машини, зняті при транспортуванні. Перевіряють якість складання машини і регулюють натяг паса вентилятора, схід передніх коліс, тиск повітря в шинах і натяг приводних ланцюгів. Доливають масло в картер двигуна, корпус насоса високого тиску паливної системи, піддон повітроочисника і бак гідравлічної системи, корпус силової передачі і гідррпідсилювача руля, корпус редуктора пускового двигуна, редуктора привода вилок розподільника, корпус ланцюгової передачі забірника, маточини ведучих коліс.

Перевіряють рівень і доливають воду у радіатор. Змащують підшипники водяного ласоса, відводки зчеплення і поворотних цапф, шарніри педалі зчеплення, карданних передач, карданний шарнір привода рульового керування, вісь шарнірів завантажувального елеватора, маточини копіювальних коліс, шарніри підвіски копірів системи автоматичного водіння по рядках, наконечники гідроциліндрів ведених коліс, поздовжньої тяги механізму керування 1 тяг системи автоматичного водіння по рядках, корпус підшипників проміжних валів, телескопічні карданні передачі, шліцьові з'єднання запобіжних муфт, опори вала піддона, золотник ведених коліс, редуктор вилок. Заправляють паливом баки основного і пускового двигунів. Встановлюють заряджені акумуляторні батареї. Виключають ВВП і переводять важіль переключання передач у нейтральне положення. Пускають двигун і перевіряють тиск масла в системі мащення. Стежать за показаннями контрольних приладів, роботою звукової та світлової сигналізації, механізмів керування. Обкатують машину на холостому ходу при різній частоті обертання колінчастого вала двигуна.

Під час обкатки перевіряють надійність кріплення складових .частин машини, взаємодію механізмів, легкість включання і фіксації робочих органів.

Підтягують гайки кріплення головки блока циліндрів і регулюють зазори в клапанах. Замінюють масло в корпусах силової передачі, проміжного вала і гідропідсилювача, регулювання гайки черв'яка, зчеплення черв'як — сектор і сектор — гайка. Регулюють положення болта, що обмежує переміщення вала гідропідсилювача руля, підтягують гайку сошки. Замінюють масло в системі мащення двигуна, у корпусі насоса високого тиску паливної системи і редуктора пускового двигуна, а також у піддоні повітроочисника. Очищають ротор відцентрового масляного фільтра. Перевіряють і в разі необхідності регулюють зчеплення і гальма, підшипники передніх коліс, натяг ланцюгових передач, схід передніх коліс, натяг паса вентилятора і зазори у зачепленні конічних пар трансмісії. Переконуються у відсутності підтікання палива, масла і води.

ЩТО.Очищають скло кабіни і фари, внутрішні та зовнішні поверхні, щиток приладів і підлогу кабіни, робочі органи і конвейєри машини, диски та шини коліс і серцевину радіатора. При необхідності усувають підтікання охолодної рідини, палива, масла і електроліту. Перевіряють комплектність, технічний стан і надійність зовнішніх кріплень машини, усувають виявлені несправності. Підтягують різьбові з'єднання. Оглядають шини і видаляють з них сторонні предмети. Регулюють машину залежно від ґрунту і стану поля, на якому вона буде працювати. Перевіряють рівень і при потребі доливають масло в картер і воду в радіатор двигуна. Заправляють баки основного і пускового двигунів паливом. Прокручують машину на холостому ходу і перевіряють взаємодію механізмів. Усувають виявлені несправності. Перед початком роботи остаточно регулюють машину відповідно до конкретних умов.