Смекни!
smekni.com

Застосування рухливих і спортивних ігор у процесі відновлення координаційних здібностей дітей з діагнозом (стр. 12 из 12)

Перемагає команда, що набрала більше окулярів.

Правила гри: 1. Гра починається по сигналі керівника. 2. Гравець, що втратив м'яч, повинний повернутися на місце і продовжувати передачі. 3. Передавати м'яч гравцеві своєї команди можна тільки зазначеним способом

«Чехарда»

Підготовка: Граючі стають друг за другом по прямої лінії в 5 – 6 кроках друг від друга.

Зміст гри. Усі гравці, крім стоячого позаду, виставляють ногу, згинають її і, спираючи на неї руками, нахиляють тулуб і голову. Задній гравець, розбігшись, підстрибує, відштовхується руками від спини стоячого перед гравця і, розлучивши ноги в сторони, перестрибує через нього, біжить далі, перестрибує через другого, третього і т.д. Потім він вибігає вперед на 5–6 кроків і стає, зігнувши, як і всі граючі. Після цього починає перестрибувати через усіх наступний учасник, потрапивший останнім

Правила: 1 Гра починається по сигналі викладача.

Перемагає команда, першої що закінчила естафету.

«Компас»

Підготовка. На землі малюють коло діаметром 2 – 3 м. На відстані приблизно 3 м від кола пишуть відповідно до напрямку букви «П» (північ), «Пв» (південь), «3» (захід), «С» (схід).

Зміст гри. Діти стають спиною до центра кола і слухають команду керівника: «Південь!», «Північ!», «Захід!», «Схід!». Зміст гри. По команді керівника «Південь!» усі повинні повернутися в одну сторону. Гравець, що коштує особою до півночі, повертається на 180°. Іншим у цей час досить зробити півоберту праворуч або ліворуч, щоб виконати команду керівника. Це залежить від того, у якому положенні знаходиться той або інший гравець. Керівник подає різні команди, і діти приймають відповідні положення. Той, хто помилився (повернувся не в ту сторону), одержує штрафне вічко.

Переможцем вважається той, хто за час гри набрав менше штрафних окулярів.

Правила гри: 1. Гра починається по сигналі керівника. 2. За кожне порушення правил нараховуються штрафні окуляри.

«Падаючий ціпок»

Підготовка. Для гри потрібні 1—2 гімнастичні ціпки. Усі стають у коло і розраховуються один по одному номерів. Перший номер виходить у середину кола водити. Якщо граючих багато, то вони утворять два кола. Ведучий одержує ціпок і ставить неї на стать, дотримуючи рукою.

Зміст гри. Що водить, тримаючи ціпок за верхній кінець, голосно називає який-небудь номер і відпускає ціпок. Гравець з названим номером повинний підскочити і схопити ціпок, поки вона не упала на стать. Якщо йому удасться піймати ціпок, він повертається на своє місце, а що водить продовжує водити. Якщо ж він не піймає ціпок, то стає що водить, а колишній що водить йде в коло на своє місце.

Виграє той, хто жодного разу не був ведучим (за винятком першого ведучого).

Правила гри: 1. Ведучий не має права відпускати кінець ціпка до того, як назве або номер. Якщо він допустить цю помилку, то зобов'язано переграти. 2. Граючі не повинні заважати один одному. 3. Якщо кому-небудь із гравців перешкодили вибігти до ціпка і через це він не зумів неї схопити, поки вона не торкнулася пола, то гравець залишається на місці, а ведучий продовжує гру.

«Схований пас»

Підготовка: У центрі кожного з кіл знаходиться ведучий – гравець іншої команди.

Зміст гри. Учасники команд перекидають м'яч один одному, намагаючись, щоб ведучий не торкнувся або не піймав його.

Варіанти передачі: двома руками від грудей і зверху; одною рукою від плеча, зверху, збоку, знизу; з відскоком від статі будь-яким способом.

Правила: 1. Гру варто починати тільки по сигналі викладача. 2. Якщо ведучому вдається торкнутися м'яча або піймати його, він приносить команді вічко. М'яч передається у колі і гра продовжується. 3. Гравець, неправильно або невдало виконав передачу, вибуває з гри.

Перемагає команда, що мала менше втрат м'яча й у якої більше залишилося гравців.