Смекни!
smekni.com

Договірні відносини в туризмі (стр. 13 из 14)

4.3. У випадку невиїзду Туриста внаслідок неправильного оформлення паспорта, всі фінансові витрати по поїздці (ануляції) несе Турист.

4.4. У випадку настання страхового випадку, претензії по збитках Турист пред’являє безпосередньо у страхову компанію, вказану в страховому полісі.

4.5. У випадку дострокового припинення Туристом перебування в поїздці та (або) невикористання замовлених і оплачених послуг з будь-яких причин Оператор не несе відповідальності за такі дії Туриста і не здійснює компенсації. Оператор не відшкодовує Туристу витрати, що виходять за межі послуг, вказаних у даному договорі.

4.6. У випадку невідповідності умов подорожі умовам даного договору, Турист зобов’язаний повідомити не пізніше 2-х (двох) днів з моменту їх виявлення представника приймаючої сторони та повідомити протягом 14 (чотирнадцяти) днів з моменту закінчення подорожі Оператора у порядку, встановленому даним договором.

4.7. Турист усвідомлює, що Агент виступає посередником при реалізації Оператором туристичного продукту, а тому не здійснює жодних компенсацій за цим Договором.

5. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН ТА ПОРЯДОК ВИРІШЕННЯ СПОРІВ

5.1. При відмові Туриста від придбання туристичного продукту з будь-яких причин, порушення або невиконання умов цього договору, що призвело до неможливості здійснення подорожі, Турист відповідно до ч.8 ст.20 Закону України "Про туризм" несе ризик втрати сплачених грошових коштів в межах фактично понесених Оператором витрат, пов’язаних із створенням туристичного продукту.

5.2. Турист усвідомлює, що сплачені Агенту кошти за туристичні послуги належать Оператору, і Агент зобов’язаний перерахувати їх Оператору негайно після отримання, а тому будь-які вимоги щодо повернення сплачених коштів, якщо Турист має право вимагати їх повернення, мають бути адресовані Оператору безпосередньо або через Агента. При цьому Агент має право сприяти в поверненні зазначених коштів, проте не може гарантувати їх повернення.

5.3. Початком туристичної подорожі вважається день відльоту літака.

5.4. Якщо до складу туристичної подорожі входить в’їздна віза то, на доповнення до п. 5.1, настає додаткова відповідальність за відмову від туристичної подорожі: - якщо документи Туриста не надавались до посольства, вартість послуг з оформлення візи повертається в повному обсязі; - якщо до моменту відмови від туристичної подорожі віза проставлена в паспорті, вартість фактичних витрат з її оформлення не повертається.

5.5. Зміна умов туристичної подорожі за ініціативою Туриста після її оплати, а також несвоєчасне надання Туристом Оператору необхідних документів або інформації прирівнюється до відмови від туристичної подорожі та породжує наслідки, передбачені п. п. 5.1., 5.20. і 5.21.

5.6. Турист несе відповідальність за пошкодження майна або здійснення протиправних дій під час поїздки, згідно з чинним законодавством країни тимчасового перебування.

5.7. Оператор не несе відповідальності і не сплачує будь-які компенсації за можливі порушення та дії, які не належать до його компетенції, а саме: - за зміну розкладу, відміну, затримку авіарейсу, заміну літака одного типу на інший, закриття аеропортів, з метереологічних, технічних та інших причин, що призвело до зміни програми туристичної подорожі, за транспортне перевезення Туриста, збереження документів та особистих речей Туриста, втрату або псування багажу під час перевезення. В даному випадку відповідальність за вищевикладене несе Перевізник. Взаємовідносини між пасажиром (Туристом) та Перевізником регулюються договором на перевезення, підтвердженням якого є виданий Туристу квиток, згідно чинного законодавства України; - за неможливість здійснення Туристом подорожі, перенесення її на більш пізніші терміни, призупинення подорожі тощо, якщо це сталося не з вини Оператора, за шкоду, що викликана діями консульської, митної та іміґраційної служб України та зарубіжних країн; - відшкодування витрат при настанні страхових випадків, що передбачені договором страхування. При настанні страхового випадку Турист зобов’язаний діяти у відповідності до інструкції, яка викладена у страховому полісі;

5.8. У випадку порушення Туристом програми обслуговування, норм та правил поведінки в країні перебування, правил митного та прикордонного контролю, правил поведінки на борту літака, транспортних перевезень (порушення правопорядку у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння), а також порушення інших загальноприйнятих правил поведінки, що стало причиною зняття Туриста з рейсу, затримки компетентними органами, доставляння (перебування) Туриста до (в) медичних закладів країни перебування, з вищевказаних причин, що призвело до додаткових матеріальних витрат Туриста, Оператор не несе відповідальності, вартість туристичної подорожі не повертається, будь-які інші компенсації не виплачуються.

5.9. За невиконання або неналежне виконання умов даного договору, винна сторона сплачує іншій стороні завдані цим документально підтверджені збитки.

5.10. У випадку анулювання подорожі з вини Оператора Туристу повертається повна вартість сплачених останнім послуг протягом 14 (чотирнадцяти) днів.

5.11. Оператор не несе відповідальності по відшкодуванню матеріальних затрат Туриста за сплачені туристичні послуги, якщо Турист під час туристичної подорожі, керуючись особистими інтересами, не скористався всіма або частиною наданих Оператором туристичних послуг, достроково припинив термін перебування у туристичній подорожі.

5.12. Оператор (сторона яка приймає Туриста в країні тимчасового перебування), не несуть відповідальності за втрату, пропажу цінностей, документів, особистих речей Туриста під час здійснення туристичної подорожі.

5.13. Турист, що підписав даний договір, представляє інтереси всіх туристів, щодо яких зроблене замовлення та несе відповідальність перед Оператором та цими туристами за вибір послуг, правильність повідомлених даних, своєчасну оплату послуг та виплату штрафів у разі відмови від туристичної подорожі.

5.14. Оператор не несе відповідальності за рішення (дії) прикордонних, митних служб країн, через (до) які (яких) подорожує Турист, а також інших установ щодо неможливості в’їзду Туриста або осіб що подорожують разом з ним, відповідно до умов даного договору та заявки, на територію цих країн. У даному випадку Турист самостійно сплачує витрати пов’язані з депортацією (вартість транспортного перевезення, адміністративні штрафи, пеня та інші платежі). Будь-які компенсації не виплачуються.

5.15. У випадку відмови в’їзду на територію країни туристичної подорожі одному із туристів, що подорожує групою, відповідно до умов даного договору з причин передбачених п. 5.13. даного договору, даний договір не припиняється для інших туристів в групі (такі туристи продовжують подорож відповідно до умов даного договору). У даному випадку компенсації не виплачуються.

5.16. Оператор не несе відповідальності за неналежне виконання умов даного договору, якщо це сталося внаслідок надання Туристом Оператору документів або відомостей з пороками змісту (неповнота, недостовірність, неправильність оформлення документів та інше).

5.17. У випадку невиїзду Туриста внаслідок втрати документів, запізнення на рейс на початку та в кінці туристичної подорожі з причин особистого характеру або інших причин, Оператор не несе відповідальності і компенсації не сплачує.

5.18. Оператор не володіє інформацією про плани проведення на території готелю або прилеглої до готелю території в країні перебування будівельних та ремонтних робіт, що здійснюються за рішенням адміністрації готелю або з відома місцевих влад будь-якими державними або приватними особами відповідно та не несе відповідальності за будь-які незручності, що завдані Туристу в зв’язку з цим.

5.19. При порушенні Туристом Правил перевезення пасажирів та багажу, до нього (Туриста) застосовуються штрафні санкції передбачені Перевізником.

5.20. За заміну або зміну в написанні прізвища Туриста у авіаквитку, Туристом вноситься додаткова плата в розмірі 212, 50 грн. за кожний новий бланк, а у випадку втрати Туристом авіаквитка на чартерний рейс, Турист сплачує вартість виписки його дублікату в розмірі 425, 00 грн. У разі втрати авіаквитка в країні перебування оплата здійснюється у іноземній валюті.

5.21. У випадку якщо Оператор несе перед Туристом одноособову відповідальність за шкоду, що виникла внаслідок дій або бездіяльності одного з виконавців послуг, обумовлених даним договором, тоді відповідно до умов статті 20 Закону України "Про туризм" відповідальність Оператора обмежується розміром подвійної плати вартості комплексу туристичних послуг (туристичного продукту).

5.22. Усі спори, що можуть виникнути під час строку дії даного договору, сторони зобов’язуються вирішувати шляхом переговорів, а у випадку недосягнення згоди – згідно вимог чинного законодавства України.

6. ДОДАТКОВІ УМОВИ

6.1. У випадку неможливості розміщення Туриста у готелі, вказаному в п. 1.2.4. даного договору, йому надається можливість проживання у готелі такої ж або вищої категорії без додаткової оплати. Категорія готелю встановлюється офіційними органами країни за місцем його розташування. Зміна готелю в даному випадку не є зміною програми туристичної подорожі, а обов’язки Оператора вважаються виконаними.

6.2. Заміна готелю або номеру за власним бажанням Туриста при можливості зробити це може бути здійснена тільки за додаткову плату.

6.3. У випадку задоволення претензій, з якими звертається Турист у країні перебування, шляхом надання компенсуючих послуг, якщо Турист ними не скористався, то вважається що Оператор і приймаюча сторона виконали свої зобов’язання належним чином.

6.4. До претензії, в якій вказується прізвище, ім’я та по-батькові Туриста, місце проживання Туриста, період і місце його перебування, необхідно додати документ (акт), передбачений абз.13 п. 3.2. даного договору, копію даного договору, ваучера та квитків.