Смекни!
smekni.com

Договірні відносини в туризмі (стр. 8 из 14)

5. Постанова Кабінету Міністрів України "Про правила в'їзду іноземців в Україну, їх виїзду з України і транзитного проїзду через її територію" від 29.12.95 р. № 1074.

6. Перелік санаторно-курортних закладів, операції з продажу путівок в які на санаторно-курортне лікування дітей не підлягають обкладенню податком на додану вартість, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 05.08.97 р. № 835.

7. Наказ Держкомітету України з питань регуляторної політики і підприємництва, Держкомітету молодіжної політики, спорту і туризму України "Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з організації іноземного, внутрішнього, зарубіжного туризму, екскурсійної діяльності" від 17.01.2001 р. № 7/62.

8. Положення про порядок видачі референса суб'єктам туристичної діяльності України, затверджене наказом Міністерства закордонних справ та Держкомтуризму від 25.12.96 р. № 164-09/61 зі змінами та доповненнями.

9. Методичні рекомендації з обліку витрат, які входять до собівартості туристичного продукту, та порядок формування фінансових результатів, які враховуються при оподаткуванні прибутку суб'єктів туристичної діяльності, затверджені наказом Державного комітету України з туризму від 04.06.99 р. № 23.

10. Методичні рекомендації з використання туристичного ваучера, затверджені наказом Держкомтуризму України від 16.08.96 р. №40.

11. Правила проведення туристичних подорожей з учнівською і студентською молоддю України, затверджені наказом Міністерства освіти України від 06.04.99 р. № 96.

12. Азар В. Туризм - еще один феномен XX века // Туризм: практика, проблемы, перспективы, №5, 2002

13. Ансофф И. Стратегическое управление: Пер. с англ.- М.: Экономика, 1989.

14. Бланк И.А. Менеджмент в туризме. - К : Украинско-Финский институт менеджмента и бизнеса, 1997.- 408 с.

15. Борозняк В.С. Перспективи розвитку українського туризму // Бізнес, №15, 2002 – с. 15-16;

16. Бочарников С.А. Финансово-экономический анализ деятельности турфирмы, М.: Финансы и статистика, 2000.- 270с.

17. Волков С.Н Туризм и информатизация общества. – М.: Финансы и статистика, 2002. – 254с.

18. Гаспарян А.А. Розвиток гірського туризму в Україні. //Бізнес, 2003, №5

19. Гнатів О.К. Проблеми розвитку вітчизняного туризму // Економіка України, №5, 2003, с.23-25.

20. Заїкина О.О Внесок туристичної галузі в подолання економічної кризи, http://www.niss.gov.ua;

21. Иванов В.М, Красильников В.П. Менеджмент в туризме.- М.: Финансы и статистика, 2002.- 345с.

22. Иванова Т. Е., Платова Т. В. Основы информационного маркетинга. Учебн. пособие. — Ярославль, ЯрГУ, 1990.

23. Качанівський В.С. Концепція розвитку туризму в Україні. – Л.: Брама, 2003. – 317с.

24. Кириченко О.А Туризму кваліфікованих фахівців. – Політика і час. – 1997. - №8

25. Папирян Г.А. Экономика туризма, М.: Финансы и статистика, 2000. – 435с.

26. Статистичний бюлетень ДТА України за 2004-2008 рр.

27. Харрис Г., Кац К. Стимулирование международного туризма.- М.: Финансы и статистика, 1992.- 578с.

28. http://www.itravel.ru – туристичний інформаційний сервер

29. http://www.turism.ru – статистичний сервер в галузі туризму


ДОДАТКИ

Додаток А

АГЕНТСЬКИЙ ДОГОВІР

на реалізацію туристичного продукту № _______

м. Львів " " 200 р.

Товариство з обмеженою відповідальністю "БУМЕРАНГ", яке є платником єдиного податку, іменоване надалі "Туроператор", в особі Генерального директора Гресь Олени Робертівни, який діє на підставі Статуту, з однієї сторони, та _____________________________________, яке є платником _____________________, іменоване надалі "Турагент", в особі ____________________________, який діє на підставі ___________________, з іншої сторони, уклали цей Договір про нижченаведене:

1.ТЕРМІНОЛОГІЯ ДОГОВОРУ

З метою уніфікації та скорочення тексту цього Договору використовується така термінологія:

"Договір" – цей договір;

"Сторони" - Туроператор та Турагент;"Замовлення Турагента" - заповнений Турагентом бланк, відповідної форми, на паперовому носії для замовлення (у необхідних випадках - бронювання) турпродукту;

"Підтвердження Замовлення" - відповідь Туроператора по електронних чи факсимільних засобах зв'язку на Замовлення Турагента, зокрема у формі рахунку Туроператора на оплату замовленого турпродукта, у якій міститься (зі змісту якої випливає) згода Туроператора на надання турпродукта.

"Анулювання" - письмова відмова Турагента від замовленого та/чи придбаного у Туроператора турпродукта чи його частини, виконана виключно на письмовому носії та надана Туроператору в оригіналі, або по факсимільному зв’язку;

"Зміна Замовлення Турагента" - скасування попереднього Замовлення Турагента та подання нового Замовлення Турагента, що має відмінність від раніше поданого

2. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

2.1. Туроператор доручає, а Турагент приймає на себе за винагороду права й обов'язки агента з реалізації турпродукта на умовах цього Договору в інтересах та від імені Туроператора із самостійним набором та комплектацією туристичних груп.

2.2. Відносини, що виникають з цього Договору, не є монопольними агентськими відносинами.

2.3. Формою підтвердження повноважень Турагента є цей договір.

3. ПОРЯДОК ВИКОНАННЯ ДОГОВОРУ

3.1. На підставі цього Договору Турагент має право від імені Туроператора укладати договори на туристичне обслуговування з туристами (додаток № 1), а також укладати свої агентські договори щодо реалізації турпродукта, при цьому Турагент бере на себе всю відповідальність за дії субагента.

3.2. Для реалізації цього права Турагента Туроператор зобов’язаний:

3.2.1. Забезпечити Турагента довідковими, методичними, рекламними й іншими матеріалами, які, на думку Туроператора, є необхідними для підготовки та укладення Турагентом договорів на туристичне обслуговування.

3.2.2. В період дії цього Договору оперативно, протягом 48 годин, надавати консультаційну допомогу Турагенту при виникненні в нього ускладнень при підготовці і укладенні конкретних договорів на туристичне обслуговування.

3.2.3. Вчасно інформувати (зокрема, по електронній пошті) Турагента про зміни у порядку обслуговування і перевезення туристів, а саме про: зміни вартості туру, зміни цін на авіаквитки авіакомпанією, дату, з якої діють нові ціни на турпродукт чи його частину.

У випадку зміни програми поїздки, Туроператор інформує про це Турагента письмово (зокрема, по електронній пошті), про що Турагент повідомляє клієнтів. Якщо Турагент не передає відповідну інформацію клієнту, то Туроператор не несе відповідальності за претензії, що виникли в результаті цього зі сторони клієнта.

3.2.4. У випадку збільшення вартості туристичного продукту Туроператор інформує Турагента про це із зазначенням причин такого збільшення та пропонує доплатити вартість туристичного продукту, зокрема у формі виставлення рахунку для оплати. В цьому разі Турагент має право:

а) погодитися із запропонованими умовами та здійснити відповідну доплату у строки, що встановлені для оплати турпродукту (п.4.1. цього Договору);

б)анулювати Замовлення без сплати штрафних санкцій.

3.2.5. Здійснювати страхування туристів (медичне та від нещасного випадку) на підставі угод із страховиками.

3.2.6. Оформляти, придбавати та передавати представникам Турагента виїзні документи туристів (проїзні документи, страхові поліси, ваучери), обов'язок по наданню яких лежить на Туроператорі і які підтверджують надання туристу турпродукта. Передача таких документів здійснюється в офісі Туроператора представнику Турагента не пізніше, ніж за 5 годин до початку туру або безпосередньо туристу в пункті початку туру. Відсутність у представника Турагента належним чином оформлених повноважень на отримання таких документів надає право Туроператору відмовити у видачі документів. Неповна чи несвоєчасна оплата Турагентом турпродукту надає право Туроператору відмовити у видачі таких документів.

3.2.7. Здійснювати бронювання усіх видів послуг, що входять у замовлений турпродукт, за наявності можливості у Туроператора надати такі послуги та за умови виконання Турагентом обов’язку, передбаченого у підпункті 3.3.12. цього Договору.

3.2.8. Протягом 2-х робочих днів з дня бронювання (замовлення) послуг надавати Турагенту Підтвердження Замовлення у вигляді рахунку на оплату вартості турпродукта або у формі окремого документа про підтвердження. Форму Підтвердження Замовлення (рахунок на оплату чи окремий документ) обирає Туроператор.

3.2.9. Відповідно до Замовлення Турагента, підтвердженого Туроператором, та на підставі зробленого бронювання послуг надавати турпородукт Турагенту для реалізації.

3.2.10. Надавати Турагенту необхідну інформацію про турпродукти (відомості про маршрути, строки їх виконання, тарифи, ціни, документи та ін.)

3.3. При укладанні договорів на туристичне обслуговування Турагент зобов’язаний:

3.3.1. Надати туристам необхідну і достовірну інформацію, необхідність надання якої передбачено Законом України "Про туризм", Ліцензійними умовами провадження туроператорської та турагентської діяльності, іншими нормативно-правовими актами, зокрема про:

- основні вимоги пропонованих до оформлення виїзних документів (паспорт, дозвіл (віза) на в’їзд до країни тимчасового перебування), в тому числі інформацію щодо термінів їх оформлення;

- медичні застереження стосовно здійснення туристичної поїздки, у тому числі протипоказання через певні захворювання, особливості фізичного стану (фізичні недоліки) і віку туристів для участі в поїздці;

- Туроператора і Турагента, їх місцезнаходження і поштові реквізити, наявність ліцензії на здійснення туристичної діяльності, сертифікатів відповідності та іншу інформацію відповідно до законодавства про захист прав споживачів;

- розмір фінансового забезпечення Турагента на випадок його неплатоспроможності та кредитну установу, яка надала таке забезпечення.

Турагентом на вимогу туриста повинна бути додатково надана інформація про: